18-05-2010, 11:33 AM
Turvavööde kinnituskohad tulid juba M408 kerele ehk siis aastal 1964. Minu 1966 omab juba neid (vaat tagumisi pole vaadanud) aga turvavöösid ei installitud. 1969 Elite kerel esimene M412 aga juba evis turvavöösid aga keegi neid ju ei kasutanud
Mingist 70'te algusajast tulid aga juba kõik masinad turvavöödega ja need pidid ka autodes olema. Samas küll ei mäleta, et keegi oleks nõudnud nende installimist masinatesse, kus neid tehasest ei olnud ehk sama asi mis tänagi. Nii ei nõutud ka M408 vööde installi, kus B-piilari katetesse ei olnud vöö auke sisse lõigatud. Mingi seos oli veel ka kohustuslike vööde ja peatugedega aga see vist tuli kusagil 80'te vahetusel sest 1977 Kombi oli veel tavalise madala istme aga vöödega. Ja ei nõutud ka siis (täna vist isegi keelatud, vähemalt rahvaspordis) istme leeni peale pandavaid peatugesid.
Tagumiste vöödega oli sama keiss: minan äiteks installisin aastal 1987 küll ise tuliterale M2140'le spetsiaalsed margipõhised tagumised Norma vööd, milleks lõikasin C-piilari mustadele katetele ise augud sisse ja võtsin 6 plastkorki rihmakinnituste aukudest välja. Kusjuures ma ei julge väita, ostsime need eraldi kauplusest "Volga" või olid need autoga poest kaasas...

Tagumiste vöödega oli sama keiss: minan äiteks installisin aastal 1987 küll ise tuliterale M2140'le spetsiaalsed margipõhised tagumised Norma vööd, milleks lõikasin C-piilari mustadele katetele ise augud sisse ja võtsin 6 plastkorki rihmakinnituste aukudest välja. Kusjuures ma ei julge väita, ostsime need eraldi kauplusest "Volga" või olid need autoga poest kaasas...