06-06-2010, 09:08 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 06-06-2010, 09:10 AM ja muutjaks oli sugraM.)
Eile tabas mu projekti esimene tõsisem tagasilöök (kui nüüd mitte arvestada auto enda seisukorda peale lahtivõtmist). Nimelt otsustas mu muldvana 91 aasta AVTO VAZ logo kandev keevitus trikitama hakata. Peale keevitust päästikut lahti lastes kadus küll keevitusvool ära aga traati andis masin peale edasi. Pääsitikut vajutades ei juhtunud enam midagi (st keevitusvool järgi enam ei lülitunud). Lülitasin masina välja, katkusin elektri poolel kaane maha ja lülitasin uuesti sisse. Tulemus jäi samaks, lisaks hakkas trükkplaat kuskilt ka väheke tossama. Seega kardan, et keretööd jäävad nüüd natukeseks ajaks seisma, kuniks leiab uue keevituse. Kuna ma ise ei ole ei elektroonik ega elektrik, siis pole vist mõtet vanaga jamama hakata. Mõni asjatundja võiks soovitada, kus kohast ja milline aparaat hankida. Sirvisin eile ka keevituse teemasid siin foorumis aga midagi väga tarka sealt kahjuks välja ei lugenud. Voolu pakub maja peakaitse 3x16A ning mõttekam oleks vist vaadata 3 faasilise masina järgi. Hinnaga on nagu alati, mida odavamalt kätte saab, seda rõõmsam rahakott, samas saab määravaks vast ikkagi hinna ja kvaliteedi suhe.
EDIT: soovitused palun PM teel. Ei sooviks siia 4 lk keevitus teemat.
EDIT: soovitused palun PM teel. Ei sooviks siia 4 lk keevitus teemat.