29-06-2010, 22:48 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-06-2010, 22:50 PM ja muutjaks oli oldmoped.)
(29-06-2010, 18:12 PM)ookuitore Kirjutas: Nüüd võiks korraks igaüks oma kadeduse alla suruda ja ausalt tunnistada kui paljud ei tegeleksid võimaluse korral vene tehnika asemel hoopis 30-40ndate masinatega
Hetkel tundub et klassikaks peab igaüks seda mida tema rahakott võimaldab klassikaks nimetada. Päris nii see aga ikkagi olla ei tohiks.
Võin ausalt püsti tõusa ja "mina" öelda... kuigi, ma ei tegele autodega üldse, aga mõte on sama. Päriselt ei ole oluline ka tootjamaa ja masinaid mul kokku umbes kümnekonna eineva tootjamaa omasid ning ei saa kuidagi öelda, et Läti NSV's, Vene Nsfv's või Ukraina NSV's toodetud sõidukid oleksid minu jaoks väiksema tähtsusega kui nende kõrval seisvad samade tootmisaastatega Ungaris, Tsehhoslovakkias, Prantsusmaal, Rootsis või Hollandis toodetud isendid. Lihtsalt olen enda jaoks selgeks saanud ajavahemiku, mis ajastu ja millised asjad mulle meeldivad ja huvi pakuvad.
(29-06-2010, 21:59 PM)valdo Kirjutas: Vanasõiduk on mõiste, mis on Eesti õigusruumis üheselt määratletud. Vastavalt Eesti Vabariigi Teede- ja Sideministri määruse "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded" (RTL 2006, 84, 1537) paragrahvi 3 punktile 105 on vanasõiduk "teaduse või tehnika arengut kajastav, ajaloolis-kultuurilise väärtusega, kollektsionääridele või muuseumidele huvi pakkuv sõiduk, mille valmistamisest on möödunud vähemalt 35 aastat ja mis on vanasõidukiks tunnustatud."
Vot see on nüüd küll asi, mille puhul on konkreetselt tegu vaid ühe väga kitsa huvigrupi õnnestunud lobitööga, et nad saaksid end natukene tähtsamana ja lihtrahvast kõrgemalseisvana tunda. Las see olla nende liivakast ja las nad mängivad seal omasid mänge.
Muide Valdo - Sul ei ole mitte ühtegi vanasõidukit!