07-08-2010, 17:11 PM
(06-08-2010, 23:05 PM)Janka Kirjutas: Mis nu õlivahetuse hinna sääl aussimaal ka ommava?No kost ma noid õlivahetuse hindu tiä? Olõ'i ma viil õli vahetanu'. Ma siin tõistõ miistega kah aruti eilä õllõputli takan asja ja leidsemi, et olõ'i hättä midagid kut säänest sarnast õli juurde kallata. Paremb iks kui mitte midagi. No ma kävegi täämbä bensujaaman ja ostse paagi kõrimulguni täüs ja võtse üte plännergatäüe õli (5L masse' kuskil 30$) ja jahutusvedelikku kah. Käruti tükk aiga müüda seda Perthi liina niisama ringi kah. Vaja ju natuke oppi' tuud tõistpidist liiklust ja hüvapuulse rooliga autuga sõitmist. Aga olõ'i hullu midagi. Väega hää olli. Ma ju enne seda oma katessa kuud autujuhtimispaastu pidanu'. Eestis vei' oma Þiguli jo eelmise aasta novembrin enne reisi ää maale saisma ja siin kah es oleki olnu' ennemb vajadust autu järgi.
Pagan, pean juba kuu aega kodus garaazhi ehitama, a nä ei saa mette asjale pihta. Aastake sai kodost ää olduss, frangimaal, ja vot hakkasingi mõtlema, et mida kuradit ma tast siia ehitan...? Läen franki tagasi ja teen hoopiselt sinna ning saan päevapäält rikkass.
Kui ühe rehvi ringilöömise eest küsitakse juba 20 eurut (312.-eeku, jolki-palki!), no mida siis õlivahetuse eest nõutavast summast arvata?
Eih, hääoluriik, mis muud ja egas meil om ka varste hääoluriik. Ainult hindade poolest. Las tu euru tulep, siis nakava kõik ägisema ja euruupan ommi autusi remontman käima - odavamp ku kodumaaal ju!
Puruks ja pool pööret tagasi!