04-10-2010, 18:24 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-10-2010, 18:34 PM ja muutjaks oli valdo.)
ETK "odavama otsa" ratas, sellele viitab raaminumbri ðrift ja esikahvli pea "lühike seelik". St kas ETEKA või tavaline Original (st mitte luksusmudel). Tõenäoliselt siiski ETEKA, millele viitab nn lahtist tüüpi keskjooks koos galvaanika all olevate kaussidega (Originalide enamikul oli kinnine).
Raaminumber 6829 viitab 1939.a. lõpule või 1940.a. algusele.
Leistangiots on Bauerilt (Saksa tootja), arvatavasti on algne leistang vahetatud, sest ETK kasutas Hebie leistangiotsi. ETK leistang oli selline veidi "kummalise" taga painduvate otstega, mis paljudele kasutajatele ei meeldinud ja seetõttu ekspluatatsioonis tihti ka kasutaja poolt vahetati.
Muidugi 100% ei välista, et ETK on mingil ajal kasutanud ka Baueri käepidemeid, kuid siiski tundub see variant äärmiselt ebatõenäoline. Minu erakogus on igatahes kõigil viiel ETK-l, mis mul on algsete käepidemetega, küljes Hebie omad.
Muud osad on vast algsed, sh porilauad, helkur, pumbaklambrid, ketiratas jms. Pakiraam on kas algne või ajastukohane lisaseade (poes lisatud).
Raaminumber 6829 viitab 1939.a. lõpule või 1940.a. algusele.
Leistangiots on Bauerilt (Saksa tootja), arvatavasti on algne leistang vahetatud, sest ETK kasutas Hebie leistangiotsi. ETK leistang oli selline veidi "kummalise" taga painduvate otstega, mis paljudele kasutajatele ei meeldinud ja seetõttu ekspluatatsioonis tihti ka kasutaja poolt vahetati.
Muidugi 100% ei välista, et ETK on mingil ajal kasutanud ka Baueri käepidemeid, kuid siiski tundub see variant äärmiselt ebatõenäoline. Minu erakogus on igatahes kõigil viiel ETK-l, mis mul on algsete käepidemetega, küljes Hebie omad.
Muud osad on vast algsed, sh porilauad, helkur, pumbaklambrid, ketiratas jms. Pakiraam on kas algne või ajastukohane lisaseade (poes lisatud).
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, alates 18. maist oleme avatud L,P 11-18