18-11-2010, 14:45 PM
Olen näinud meest, kes sellise freesiga plaadile visandatud pilti välja freesis, enamik aga sellega hakkama ei saa. Ise olen peaasjalikult seda riistapuud kasutanud detailide servade ümardamiseks või siis vajaliku kuju andmiseks. Kindlasti saab asjaga teha ka aknaraami ristlõiget, kuid kas on mõtet? Arvestama peab sellega, et ainult seadme enda ostmisest ei piisa, osta tuleb ka freesid, mille hind hakkab ca 200 kroonist aga võib ulatuda keerulisemate ja suuremate kobakate puhul mitme tuhandeni. Teiseks väikest liistu lasta nii, et see masin käes, on suhteliselt kehva, seega tuleks teha või osta ka laud. Lauda oleks vaja ka juba sellepärast, et sinna peale annab kinnitada normaalse piiraja, mille vastas on mugavam freesida. Väikesed, freesi enda küljes käivad piirajad (kui selline üldse komplektis on) on selline suhteliselt poolkõva lahendus - vajab väga kindlat kätt.
Mina soovitaks kuskilt puutöökojast tellida vastavalt vajadusele juba valmis profiiliga materjal, mida saab siis ise käsitsi kokku akendeks tappida. Usun, et kõik kokku tuleb odavam ja ka kvaliteetsem.
Mina soovitaks kuskilt puutöökojast tellida vastavalt vajadusele juba valmis profiiliga materjal, mida saab siis ise käsitsi kokku akendeks tappida. Usun, et kõik kokku tuleb odavam ja ka kvaliteetsem.