05-01-2011, 23:52 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 06-01-2011, 00:03 AM ja muutjaks oli meli666.)
(05-01-2011, 23:14 PM)Basilio Kirjutas: Lugesin su murest, et tera jookseb maa sisse ja esimesena torkas pähe suusk. Sa vist kasutasid ka seda nippi puhuri juures? Mina prooviks nii, et paneks saha serva alla mitu kitsast vinklist või latist suusajuppi, mis pehmest lumest läbi lõikuvad, aga kõvemal pinnal libisevad. Mida ebatasasem maapind sul lükata on, seda tihedamalt pead neid panema. Päris kiilaks nii pinda ei kaabi, väike kiht jääb maha.
Kõige parem lahendus ehk see, mida juba soovitati - kumm. Jupp transportöörilinti ehk vedeleb?
Üks küsimus vaevab veel - miks nii laia saha tegid? Kas oli plaanis käru peal istudes lükata?
Puhuril on juba originaalis kahel pool suusad olemas. Lihtsalt kahe suusa vahele panin lisaks metallplaadi. Seda selle mõttega, et kui üks suusk läheb ühelt poolt kivinukki ja teine teiselt poolt, siis ei saa viskekopp või teo spiraalid viga.
Suuska mul usku nagu ei ole. Kui suusk ikka satub lohku, kas siis tera ka maasse ei jookse?
Ruloonpressi rihmu isegi leiaks. Need vast kuskil 10mm paksud. Aga selle paksuse juures tõukab selle rihma ilmselt tagurpidi. Või see ei loe?
Saha laiuse võtsin siit: http://www.miniagrotehnika.ee/main.php?p...=2&info=11 Tundub ka, et kummiriba nagu all.
Originaalkäruga sellist pealistumissüsteemi nagu nii teha ei saa, kuna see meetrist ikka kõvasti laiem. Lisaks ma arvan, et majadevahel õiendades selliselt asi ikka väga kohmakas.
Eks peab vaatama, kas kuskil poes on sobivat kummiriba müügil.
Huvi pärast peaks ikka selle toru ka sinna alla ära proovima.
Originaal kahte metallkettast rattaraskust ei ole mul õnnestunud veel saada. Miniagrotehnika tahtis nende eest kuskil 2500EEK. Natuke palju, selle eest saab otsides juba korraliku terve MB1.
Mõtlesin, et kui teha vorm ja valada need kettad betoonist. Saaks vast samaväärse asja.