10-01-2011, 23:04 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 10-01-2011, 23:17 PM ja muutjaks oli Basilio.)
(10-01-2011, 19:56 PM)meli666 Kirjutas: Aga vot selle allaasetatud plaadiga olen hädas...Vastan järjekorras.
Mõte on, et teeks teolabad ja viskekopa vähemalt 10 mm-st lehtmetallist...
Basilio, kui paksust metallist teed teo spiraali labad ja millega neid painutad, kas kuumusega või pressiga?
Mulle jäi miskipärast mulje, et alusplaat oli juba originaalis. Sestap tegin oma puhuri korpuse nii, et jätsin põhja alla ja kerge kühvliservagi ette. Nüüd tuleb välja et kahe otsaga asi, kaitseb küll tigu ja viskekoppa, aga ei taha lund lõigata. Kui paks ta sul oligi? Kui ikka muidu ei saa, siis lõikan relakaga põhja ära, aga enne peab proovima. Ega mulgi kõik laudsile ole.
Tigu ja viskelaba 10mm materjalist?! Kas see natuke overkill ei ole? Kui need kõveraks ei lähe, siis midagi muud annab järele. Üks asi on kindel - kuna asi tuleb hulga raskem, siis
1. raskeks läheb liigutada
2. inerts on palju suurem ja pauk kõvem, kui kivi saad. Kardan et puhur lendab matsust natuke maad õhus ja kardetavasti just sinu suunas!
Pigem muretse kaheastmeline või ehita vene oma ringi, on ohutum.
Mina tegin teosegmendid 3mm plekist, muud lihtsalt ei olnud võtta. Seegi oli roostes ja betoonijääkidega kaetud. Nägin kurja vaeva ja tulemus näeb rohmakas välja. Varsti peaksin jõudma tasakaalustamiseni ja siis saab alles k***i näha! Painutasin külmalt ja pigistasin pitskruvi abil järk järgult tugilattide külge ning kinnitasin esialgu 5mm peitepeaga poltidega. Eks näeb, hiljem võib ka keevitada. Esialgu jääb asi lahtivõetav.
Ei arva et selline moodus hea oleks, aga ega mul eriti valikut pole.
Viskelaba tegin 4mm plekist. Lihtsalt vedeles jalus paras tükk.
Las lähevad kõveraks kui kivi peaksid saama. Siin sama lugu kui autoavariiga - las nina läheb kortsu, see neelab löögienergiat ja jätab inimesed ellu. Kui ülitugevdatud üheastmeline puhur võimsast löögist õhku kerkib, peaks ta teoreetiliselt tegema tiiru üle motobloki ja selle üle selja kummuli viskama. Mina küll seal taga olla ei tahaks!
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.