Vanatehnikaga kindlustusjuhtum ja autoremondikohad.

Ma kunagi ammu fantaseerisin ühes kindlustusfirmas,et mis siis saab,kui mu vana Moskvitš lössi aetakse. Vaadatakse asi üle,kui remondi maksumus ületab auto hinna,siis keegi seda taastama ei hakka. Makstakse kas auto välja(hind võetakse mingist targast raamatust,kus kõikide enamlevinud automarkide niinimetatud turuhind sees). Nii et kui mina olen oma vana auto kallal paar kuud higistanud,see ei maksa mitte midagi....Öeldakse veel,et sa ei pea oma autole niipalju kulutusi tegema,neid kõik kohad täis....
Ämmaga oli sama lugu. Keegi jobu sõitis talle Võrumaal külje pealt sisse.Auto sodi . Hea,et ellu jäi. Ta oli auto-FORD SIERRA,ostnud mõni aeg enne seda. Maksis natuke peale 20 tuh.kr. Lasi kuskil remonditöökojas uued kummid ja muud kuluosad vahetada.Läks vist üle 23 tuh .kr. kokku. Peale avariid kui ämm kindlustusega tegelema hakkas,öeldi talle,et "Te ei pea(pidanud) nii kallist autot ostma. Nende kataloogis auto turuhind kõige rohkem 11 tuh.kr. Nemad autost rohkem ei maksa. Selle raha ta vist lõpuks saigi. Vist kompenseeriti uued osad,mida sai tõestada. Ülejäänud läks kahjumisse. Kas mitte ei öeldud,et ülejäänud nõua ise süüdlaselt. Võin ka viimases osas eksida,kuna ei ole asjast ammu juttu olnud.
Nii et siit siis jutt,et ärge ostke omale kallilt vanu autosid!!?? Uurige kindlustusseltsi targast raamatut ostetava auto turuhind ja öelge müüjale,et rohkem ei maksa......
KRT.kui mulle meeldib see auto,siis ostan ju ikkagi.....
Võibolla vahepeal on asjad ja mõtted muutunud. See lugu oli aastaid tagasi.
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne