25-01-2011, 23:05 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 25-01-2011, 23:19 PM ja muutjaks oli valdo.)
(25-01-2011, 22:17 PM)hulgus Kirjutas:(25-01-2011, 17:36 PM)valdo Kirjutas: Loodetavasti saab bussijuht väljateenitud karmi karistuse [...] milliste tagajärgedenii võib viia teisel p...s (ilma piisava pikivaheta) sõitmine.
Valdo...
Kogu respekti juures Sinu suhtes, ei saa sellist postituse peale küll midagi viisakat öelda. Millest selline kibestumus?
Vabandan, et väljendasin end veidi ehk liiga teravalt. Lihtsalt minu viimaste päevade kogemused libeda teega on mulle liigagi selgelt näidanud, et väga paljud juhid ei oska libedaga sõita ega pikivahet/sõidustiili valida.
Tulin eile õhtul Tallinna-Tartu maanteed mööda Tallinna poole. Mõni tund tagasi oli sadanud lund, mille autorattad olid mustaks jääks pressinud. Soola-liiva puistajaid käinud polnud. Kuna rattajälgede vahed olid lumised, võis jääda petlik tunne, et rattajäljed on puhtad. Ei olnud puhtad, üliväga libedad olid.
Sellistes oludes ei saanud muudmoodi sõita, kui sirgetel max 80-85 ja kurvides 60-70, mõnes kohas allagi. Muidu oleks tekkinud reaalne oht libisemise tõttu vänderdama hakata ja nt kurvis külg ees teelt minema või teisele vastu libiseda. Mida tegid aga kaasliiklejad? Mii mitmelegi tulipeale minu 60-70-80 põrmugi ei meeldinud ja kui möödasõitu minust koheselt teha ei saanud, jäid mulle sappa mõne meetri kaugusele, st olematu pikivahega. Nende hulgas oli muide mitu liinibussi! Mõtlesin õudusega, kui minu ees peaks midagi juhtuma, siis on ta mul ju sees! Ja kui parajasti keegi vastu tuleb, võib see olla kabelimats nii mulle kui ka talle sest siis on see loto, kelle libeda teega vastassuunda viskab. Mõned päevad tagasi Lagedi juures selline asi just toimus, sõitsin seal läbi ca 30 minutit pärast matsu

Kõhe hakkas. Kõige kõhedam hakas siis, kui üks tulipeast väikebussijuht minust otse Kiisa-Sõmeru järsus ja pimedas kurvis mööda uhas, sest talle põrmugi ei meeldinud, et ma järsku kurvi sisenemiseks ülilibeda tee tõttu 65-70 peale aeglustasin. Ja kurvi tagant teine masin vastu tuli, mistõttu väikebuss napilt minu ette tagasi sai. Juba vaatasin, et nüüd tuleb mulle samasugune kabelimats nagu mõned aastad tagasi sealsamas kurvis oli, kui nooruke Muinsuskaitseameti juht otse betooniveokile ette sõitis. Õnneks läks napilt mööda...
Seepärast olen täna vast veidi hell pikivahe teema suhtes.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme septembris avatud L,P 11-18