26-01-2011, 17:53 PM
(26-01-2011, 16:35 PM)Ishijupp Kirjutas: Ja tunnistan ausalt- kuulun nende juhtide ridadesse, kes ei saa aru miks peab 1cm lume alla sadamisel piirama oma kiiruse miinus 25 lubatu peale
Millest Sa sellise käitumise puhul aru ei saa??? Ma tean, et ma olen väga hea autojuht aga teen seda ikka. Ma teen ALATI mistahes libeduse ohu korral piduritesti ja vajadusel kordan seda mitmed korrad. Ainult siis, kui ma olen 99% kindel, et libedust ei ole, ei hakka ettevaatlikumalt/aeglasemalt sõitma. Vajadusel sõidadki 65 km/h, kui tundub, et just see kiirus on OHUTU. Lisaks pead Sa aru saama, et õhtusel tipptunnil on inimesed väsinud tööpäevast ja jällegi on aeglasem sõit õigustatud. Mõnikord olen ise olnud ka väsinud maakodus rassimisest ja kohe mõnuga sõitnud 120 kilti koju 80 km/h aga siis ma ei roni suurele Haapsalu maanteele saartelt tulevatele kihutajatele risuks jalgu vaid töristan mööda vana maanteed. Minu jaoks ei ole juba aastaid IGA sõitmine ralli ja oma võimete piiri kompamine, juba ammu on autoga sõitmise eeltingimuseks mõnus ja ohutu terve nahaga koju jõudmine. AEG ei ole oluline, elu ei ole ralli ja surnuaias medaleid ei jagata. Viimast pean muidugi endale tihtipeale meelde tuletama, sest tegelikult meeldib mullegi kogu aeg kiiresti sõita ja "töllerdisi" kiruda. Neil on ju ka ÕIGUS sõita ja terve nahaga koju jõuda! Seda on mulle õpetanud nüüd kõik Talverallide radade kirjutamised mõõtes tänaseks kaugelt üle 10 000 km jagu nii teid kui aega. 8 talve tagasi olin noor tuline 32-aastane "ralliäss", täna 40-aastane vana rahu ise...
Äsjane kogemus rada kirjutamast tulles (ehk tänaseks ainult selle ralli tegemisega on kokku Sitikale juurde kerinud u.3000 km lund, jääd ja kiilakat): teadime, et poiss tuleb sõbraga tunnike tagapool mööda tartu trassi helistab Tiina neile ja hoiatab kiilasjää eest, mille ma olin KOHESELT "tuvastanud" pidurdus"testiga" peale trassile peale keeramist (kiirendusrada oli ju lumine ehk pidas päris hästi). Pärast poiss ütles, et neil polnud mustast jääst aimugi, rääkimata selle ohu aimamisest. Ülimoodsa raske autoga "tundus" ju tee täitsa puhas asfalt olevat... ja mis kogemust noortel olla saabki. Kes see "vanade pussude" elukogemust ikka usub

Kohe ka bussidega "olukord": Hansabussi tellimusvedu teostav tulitera uhkus sõitis 70 km/h, Sebe liinibuss lajatas ikka 95 km/h!!! Mina sõitsin seal vahel - läksin ühest mööda ja siis tuli tagant Sebe lennuk - ainus kihutaja sel korral.
Mina sõnastaks Sinu öeldu pigem nii: mina saan aru, MIKS libedaga (pimedas, väsinuna, vanema autoga jne) sõidetakse natuke aeglasemalt aga ei saa aru sellest, miks palju aeglasemalt sõites ei hoita paremasse serva ja ei anta kiirematele märku möödumiseks või ei jääda korraks üldse seisma?
Kes aga selles bussi kraavisõidus süüdi on, pole üldse oluline. Oluline on see, et tänu paksule lumele ja selles kohas puudund euromõrvarkraavile ei juhtunud peale pisikese plastilõhkumise muud hullu. Hää, et nii läits!