01-02-2011, 14:11 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-02-2011, 22:54 PM ja muutjaks oli Basilio.)
(31-01-2011, 23:11 PM)kaller Kirjutas: Kuidagimoodi saaks ta külge ehitatud, et hakkaks ringi ajama, aga mis siis saab kui käima peaks minema.No selle jaoks on starteril ju pendiks.
Natuke rohkem teeb mulle peavalu hooratas, mis väntvõlliga jäigalt seotuna suure hooga ringi käib ja ilma täpse tsentreeringu & tasakaalustuseta mõrvarelvaks kipub muutuma. Minu mõte oli ehitada hooratas laagripukkadele nöörstarteri asemele ja kasutada olemasolevat ülejooksusidurit, mis lahutaks käimaminekul massiivse hooratta väntvõllist. Hooratas pöörleks siis ainult käivitamisel, lühidalt ja väikestel pööretel. Starteri kinnitaks kronsteini külge. Olen kaalunud ka teisi variante rihmülekannete kaudu, aga see tundub kõige tegemist väärivam. Kobakas ja kole oleks muidugi. Kui veel lisada aku, mis võtab ruumi ja kaalub samuti, siis läheb tegemise isu üle. Suvel käru vedades saaks küll aku taha kasti visata, aga kevadel tarvis ka aiamaad freesida. Hakata akut põlluserva vedama on sama tülikas kui põkat nöörist käivitada.
Selle pärast ma küsisingi, kas keegi on teinud. Et järsku on mingi hea lahendus kellelegi pähe torganud.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.