Diapositiivide karbid ja raamid

(02-03-2011, 20:42 PM)Sten Kirjutas:  Kuidas digitaliseerid? Oled omale skänneri soetanud või digipeegli külge diakapildistamisraam?

Ma nüüd kõige pädevam ei ole aga sõna ütleks küll. CanoScan 4200F, mille hind oli mäletamist mööda 2000 eegi ringis, kas mõni sott peale vist. F tähendab, et skanneri kaanes on lisa filmi jaoks. 35 mm filmi saab 4 kaadrit korraga sisse panna, järelikult oled sunnitud filmirulli lõikama 4 kaadristeks juppideks. Saab häda pärast ka 8 kaadri kaupa, ringi keerates. Normaalsete kaadritega pole probleemi aga üle või alavalgustatud tulevad kehvalt või kõlbmatult ja mõnd ülevalgustatut ei söö üldse. Teeb triibuliseks. On ka paremaid skännereid, millede valgusjõud on tugevam aga mitte lõputu.
Nüüd diadest. Minu arvamus on, et raamis diadest ei saa häid skänne. Ikka raamist välja ja selle abiraami sisse, mis skänneril kaasas, kuigi mahub ka raamiga. Esiteks jäävad servad raamist läbipaistva valguse tõttu raami värvi ja teravus kah kehvem. Võibolla ma pole kõiki võimalusi katsetanud ka.

Tarkvara on tal kaasas CD peal.
Osa kallimaid ainult filmiskännereid söövad vist ka täispikkuses filmi.
Olen isegi digikaga proovinud ekraanile projekteeritud slaide pildistada aga see on veel kehvem moodus.
Nojah tuhanded diad raamist välja noppida on ka üks tänamatu ettevõtmine. Kui nad veel lahti lõigatud pole oleks ikka lihtsam.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: isandpauk - 02-03-2011, 12:26 PM
RE: Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: näkisepp - 02-03-2011, 18:05 PM
RE: Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: Ranno - 02-03-2011, 23:15 PM
RE: Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: krossifänn - 02-03-2011, 23:57 PM
RE: Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: isandpauk - 03-03-2011, 12:56 PM
RE: Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: aavu - 03-03-2011, 13:42 PM
RE: Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: pen.skar - 03-03-2011, 15:10 PM
RE: Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: dzeiaar - 03-03-2011, 15:18 PM
RE: Diapositiivide karbid ja raamid - Autor: isandpauk - 03-03-2011, 16:27 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne