Teedest, ehitistest ja sildadest

(09-03-2011, 11:31 AM)Maanteemuuseum Kirjutas:  huvitav, kas ka need pildid on Pühajärve mõis-puhkekodu juures

Ikka seesama Pühajärve mõis.

Minu erakogus on palju pilte sellest mõisast (enne Teist Ilmasõda). Mõned pildid läksid sisse ka minukirjutet Tartumaa mõisate raamatusse, mis ilmus mõned aastad tagasi. Kuna seal oli 1930ndatel puhkekodu, siis tehti seal toona palju pilte. Ikka on tavaks ju oma puhkust või väljasõite pildistada Smile

(09-03-2011, 12:06 PM)diesel Kirjutas:  minu väsind silma ja hää fantaasia koostöös paistab sääl peatuse kohal see jämmum kiri justkui MOOTOR olema.

Kui võrrelda seda silti Raini galeriis oleva fotoga (mis sisaldub mh. ksf! bom postituses), siis pole kahtlust, et tegu on Mootor'i peatusega.

Seega kindlasti Pirita ringrada. Nüüd jääb üle vaid leida sellel koht, kus ringrada tuleb männimetsast sirgelt välja väikese laskumisega (jõeorgu?) ja ca 100 m pärast metsaserva on (oli) vasakul bussipeatus. Kes sealset maastikku kui kümmet sõrme tunnevad, nendele ei tohiks identifitseerimine raskusi tekitada (mina nii hästi ei tunne ja lähipäevil pole aega kohapeale rekongnostseerimiseks sõita).

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme avatud K,N,R,L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne