28-04-2011, 08:48 AM
Tore tsikkel ju! Ilmselt on probleem siiski selles, et väike Sanja on kirjutanud kuulutusse sõna "restaureeritud", mida meie mõistame tähenduses, et kõik seibid on äravahetamiseni sarnased tehase kataloogis toodule, puuduvad lõtkud, pihkumised ja kummidetailide praod. Vaadates idapoolseid kuulutusi laiemalt, siis "restaureeritud" tähendab valdavalt seda, et Tšaikas on Samsungi telekas, Pobedal on "košannõi salon" ja Emmil on taga nii lai lohv kui kardaani kõrvale kannatab. Mida pikema diagonaaliga on telekas, seda kõrgem on hind ja mida uuemad jupid on tsikli küljes, seda parem tsikkel on ja seda kauem kestab. Ehk teisisõnu, saab Emmi juppidega kauem sõita ja pole vaja mingi originaalelektriga teeääres kükitada.
Mina olen viimasel ajal sattunud suhtlema igasugu "venkudega". Kõik nad on tahtnud alguses teha taastamise töid nii, et asi töötaks väga hästi ja oleks kvaliteetselt teostatud. Peale vestlust originaali taastamise põhimõtetest, on nad mõnda aega süganud kukalt ja pole kohe saanud aru sellest, et zatšem on vaja teha nii nagu vanasti, kui praeguste oskuste ja tööriistadega võiks teha palju paremini. Peale koolitust on aga tulemus tulnud alati selline nagu vaja.
Ilmselt me ei ole oma asja piisavalt edukalt ajanud Tallinna valijate ja meist veidi kõrvale jäänud seltskonna seas.
Mina olen viimasel ajal sattunud suhtlema igasugu "venkudega". Kõik nad on tahtnud alguses teha taastamise töid nii, et asi töötaks väga hästi ja oleks kvaliteetselt teostatud. Peale vestlust originaali taastamise põhimõtetest, on nad mõnda aega süganud kukalt ja pole kohe saanud aru sellest, et zatšem on vaja teha nii nagu vanasti, kui praeguste oskuste ja tööriistadega võiks teha palju paremini. Peale koolitust on aga tulemus tulnud alati selline nagu vaja.
Ilmselt me ei ole oma asja piisavalt edukalt ajanud Tallinna valijate ja meist veidi kõrvale jäänud seltskonna seas.
Tõnu Piibur
5116265