10-05-2011, 14:52 PM
Ma iga aasta, kui ma kevadel traktori käima panen, siis igaks juhuks lükkan käsitsi mõned korrad seda käsipumpa. Üldiselt on see suht tihedalt seal liikunud ja on tunda ,et surutav vedelik osutab vastupanu. Metsas esimesed sümptomid olid ,et tühikäigul hakkas natuke imelikult käima aga välja ei surnud. Sõitsin mõned sajad meetrid eemale ja jätsin pooleks päevaks seisma. Õhtul enam käima ei läinud. Hakkasin siis käsipumbast pumpama ja algul oli ikka kerge liigutada seda ja siis tõmbas kütuse üles ja muutus jälle tihkeks. Peale mõningast käijamist läks siis traktor käima. Kuna õhtu oli ,siis parkisin masina ära, kuid järgmine kord on vaja asi korda teha. Siit nagu järelduks ,et kui traktor juba käib ,et siis pole enam kuskilt õhku vaja välja lasta. Ma olen ikka teadnud ,et käsitsi pumpad üles ja siis on filtrites ja pumbas avad ,kust saab välja lasta ja kui käima läheb ,siis lastakse pärast veel töötamise ajal viimane õhk välja. Saan ma aru ,et see kork seal pumba peas on spetsiaalselt õhutamiseks mõeldud? Miks seda siis ei soovitata ümber teha ,et selle saaks vajadusel kergelt lahti? On sealt võimalik,et midagi lendab välja või oht ,et midagi läheb hoopis sisse?