04-08-2011, 15:31 PM
(04-08-2011, 12:47 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: ... teha see auto sõidukorda just sellisena,nagu nad tegelikult omal ajal olid. Toonitan-tegu ei ole restaureeritud autoga! Seda mainis lugupeetud auto omanik aastaid tagasi mulle,kui teda külastasin. Nii et ei maksa meest selles süüdistada,et auto pole täielikult lakutud ja klants. Tahan siinkohal rõhutada ,et tegu on peamiselt sõjaväe jaoks toodetud masinaga,mille tootmise kvaliteet oli juba alguses selline,et ei olnud ette nähtud klantsina ja viimasepeal viimistlusega. Seda tuleks eriti arvestada selle aja masinate puhul. Kahjuks on meil kõvasti juurdunud arusaam,et taastatud auto peab kindlasti olema hirmus viks ja sile. See on aga täiesti vale! Kunagi pole need autod olnud nii ilusad,nagu on meie teedel liikuvad ja ka väljamaalt toodud vana-aegsed autod.
Minu meelest see ongi õige restaureerimine, kui asi viia tollasesse konditsiooni. Sh vahel ka mitte tehasest väljumise, vaid KASUTAMISE konditsiooni - laiale üldusele olid need autod nagunii viimasel kujul nähtavad.
Minu meelest väga ilus töö!
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel