08-08-2011, 22:21 PM
(08-08-2011, 20:20 PM)giordanobruno Kirjutas: eBays pole seda küll mõtet karta, et saatmine Saksamaa sees. Tasub üle küsida, ollakse nõus mujale ka saatma. Olen kogenud rohkem, kui ühe korra.
Loomulikult olen üle küsinud. Ma räägin juhtumitest, kus kodanik on vastanud, et kahjuks jah, ta Saksamaalt välja ei saada - rahvusvaheline värk ja tollid ja keerulisem postitamine jms. Mis teha - Saksamaa on piisavalt suur riik ja paljud vaatavad asju Saksamaa keskselt. Et Eesti on Schengeni tsoonis, seda, näib, et Saksamaal senini paljud ei ole teadvustanud.
Ja teine asi on ka - kui Sul on eBay konto seotud Eestiga (Estland), siis paljude vaid Saksamaale mõeldud pakkumiste juures ei lasegi ta mul pakkumisi teha.
Mõned korrad olen saanud ka viisakamas vormis "pahandada" müüjalt, et miks Sa pakkusid mingist Estland'ist, mul oli ju kirjas, et ma saadan vaid Saksamaa sees. Ja mitmed on olnud üsna kindlad, et kohalikust postkontorist ei saa "Estland"i niisama lihtsalt pakke saata... Ja kui ma olen palunud siiski proovida, on nad vastanud, et see oli nende jaoks üllatus, et saab ikka küll saata... tavaliselt on selle "üllatuse" lisaväärtuseks küll ka tavalisest palju krõbedamad saatmiskulud.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme septembris avatud L,P 11-18