11-08-2011, 23:36 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-08-2011, 23:40 PM ja muutjaks oli valdo.)
(11-08-2011, 23:11 PM)Basilio Kirjutas: Meenub lõuapoolikust liiklusõpetaja manitsus: " Kui tee peal on siga või hani, siis ettevaatust! Kui naine või kana siis STOPP!"
Statistika järgi pidid siga ja hani kõige harvemini auto alla jääma.
Naine ja kana pidid tema jutu järgi niivõrd napakad olema, et hakkavad lähenevat autot märgates tee peal edasi-tagasi jooksma. Lõpuks pidi meenuma, kuspool kodu on ja siis sinnapoole tormama.
Kanadega täpselt nii ongi - liginenud auto eest (mitte varem!) padavai kodu poole! Eriti siis, kui kanad on ilma kuketa, kes teatavasti hoiab kanakarja koos ja kontrolli all.
Siit ka minu tüüpkäitumine - kui näen kana tee ääres ja majapidamine on kana suhtes teisel pool teed, siis lasen kiiruse miinimumini (10-20 km/h või veelgi alla). Sama käitumine, kui majapidamised on mõlemal pool teed - sel juhul ma ju ei tea, kumma talu kana see on, st kuhu ta jookseb.
Aga kui ei näe kana tee ääres - ta on nt kõrge rohu, põõsa vm taga ja näed alles oma nina ees? Siis on võimalikud variandid - hullemaks neist kana lendamine Kanademaale
Mul on elus üks selline kurb juhus olnud - teele tekitatud kana pinnalaotusele järgnes taluperemehe valimatu sõim minu aadressil sõnadega mõrvar, liiklushuligaan, politsei kutsumine, karistamine jne. Mina püüdsin siis rahulikult seletada, et kana tuli põõsa tagant jooksuga otse ette ja mul polnud valikut... ning püüdsin ääriveeri tõstatada teema, kas kanad võivad ikka avalikul teel vabalt liikuda... Juhtum leidis aset väikesel külavaheteel, minul kiiruseks umbes 35-40 km/h, taluhoovil loomulikult mingit aeda ringi polnud, kuna liiklus oli sealtkaudu väike (ca 10 talu ja edasi välja naaberkülla). Kui taluperemees jätkas minu sõimamist ja räuskamist, otsustasin veel kord vabandada juhtumi pärast ja lahkuda. Ootasin veidi aega politseikutset, kuid seda ei tulnud - tõenäoliselt sai taluperemees isegi aru, et tema šansid võimalikku juhtumit võita on olematud...
(11-08-2011, 23:31 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: ... ei taha ise ka kellegist üle sõita. Isegi,kui konna teepeal näen,püüan ikka nii sõita,et üle ei lase. Kui on võimalus loomast mööduda,tuleks seda ikka teha. Kui ei ole võimalik,siis on tegu lihtsalt saatusega. Iseasi on see,kas loomakaitsjatele minu selline väide istub.
Minu poolt samad sõnad! Ise käitun samamoodi.
Ja kui Sa oled omalt poolt teinud kõik võimaliku õnnetuse ärahoidmiseks, siis ei saa enam ju milleski Sind süüdistada... Eks see eelnimetet kana juhtum oli saatus minu jaoks.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme septembris avatud L,P 11-18