11-08-2011, 23:56 PM
(11-08-2011, 23:36 PM)valdo Kirjutas: Mul on elus üks selline kurb juhus olnud - teele tekitatud kana pinnalaotusele järgnes taluperemehe valimatu sõim minu aadressil sõnadega mõrvar, liiklushuligaan, politsei kutsumine, karistamine jne. Mina püüdsin siis rahulikult seletada, et kana tuli põõsa tagant jooksuga otse ette ja mul polnud valikut... ning püüdsin ääriveeri tõstatada teema, kas kanad võivad ikka avalikul teel vabalt liikuda... Juhtum leidis aset väikesel külavaheteel, minul kiiruseks umbes 35-40 km/h, taluhoovil loomulikult mingit aeda ringi polnud, kuna liiklus oli sealtkaudu väike (ca 10 talu ja edasi välja naaberkülla). Kui taluperemees jätkas minu sõimamist ja räuskamist, otsustasin veel kord vabandada juhtumi pärast ja lahkuda. Ootasin veidi aega politseikutset, kuid seda ei tulnud - tõenäoliselt sai taluperemees isegi aru, et tema šansid võimalikku juhtumit võita on olematud...
No nii, nüüd on asi selge! Sellest eks-kanaomaniku sõimust ja Kanadamaale saadetud pinnalaotusest olekski pidanud pihta hakkama, siis poleks ma rumalat nalja teinud ega ka ameerika naaritsat ja õiguskantslerit siia teemasse seganud!
Aga saad ju ise ka kanapidajast aru, tal oli linnust kahju! Ega poleks sugugi parem olnud, kui leinaja oleks olnud teise temperamenditüübiga ja Sinu sõimamise asemel oleks pikali maha viskunud ja seal ohjeldamatult nutta luksunud, usu, siis oleks asi veel rohkem hinge läinud ja vaevama jäänud!
Mul siin kodust üks sõitis hiljuti 100 km/h kiirusega tojootaga kassist üle, plastmassi tükke pudenes hulga auto küljest ära. Ja tõtt - öelda oli mul ikka ohkem autost kahju, või õigemini rahast, aga elu on tõesti selline, jäävad nii loomad kui inimesed autode alla, midagi pole teha muud, kui olla tähelepanelikum ja katsuda koduloomi kinni hoida, aga katsu sa kassi ketti panna, metsloomadest rääkimata.
Aga see loomakaitsjate üle kurtmine, see on rohkem selline pseudoprobleem, sellise liiklusõnnetuse eest keegi Sind aastaks vangi ei pane. Muidugi oleksid võinud ka selle Kanadamaale saatmise tuusiku kinni maksta, oleks jäänud mõni odavam jalgratas ostmata, tühja kah...