23-08-2011, 22:10 PM
(23-08-2011, 13:42 PM)Basilio Kirjutas:(23-08-2011, 11:07 AM)taavi Kirjutas: Igaljuhul valin enne otsasõitmiseks looma, kui keeran teelt välja, põhjustades kannatusi kaasreisijatele. Aga see on teoorias nii, praktikat ma loodan mitte kogedaVaat see ei ole minu arust päris nii, et keegi looma päästmiseks enda ja kaasreisijatega meelega puusse või põllule sõidaks. Loom võib teele ilmuda nii ootamatult, et teed ehmatusega rooliga instinktiivselt jõnksu, püüdes kokkupõrget vältida. Mõelda midagi ei jõua. Edasine sõltub sellest, kas auto peale jõnksu tee peale ja kontrollitavaks jääb või mitte. Asjale võib vürtsi lisada kurv, libe tee jne.
Reaktsioon on see, mis tihtipeale õnnetusi loomadega tekitab. Mäletan aastaid tagasi kui veel koolis käisin, siis kodukandis oli sama lugu, et kass jooksis linnas autole ette. Juht muidugi püüdis otsasõitu(ilmselt ka ehmatus) vältida ja keeras järsku rooli. Kass küll pääses, aga õnnetuseks oli tee libe ja tulemuseks üle katuse mahakandmisele auto ja noor juht ning väikelaps(oli vist 3 - 4a) vigastatuna haiglasse. Justnimelt ehmatus on see, mis sunnib ümberpõiget tegema. Kiiruseks oli kuskil 40 - 50kmh vahel
Pärast räägiti mitmel pool, et no mida kuradit, ajanud siis alla see kass, sitta temaga. Loomulikult, ka mina olen selle poolt et kui valida kass või inimene, siis peaks ikkagi inimese poolele kaalukauss jääma, aga no mida sa teed. Sul on reageerimiseks alla poole sekundi ja sa käitud nii nagu peab - ehk siis üritad igal juhul otsasõitu vältida...
Ennem sõidan aeglaselt ja jään totaalselt hiljaks kui et enam kunagi kuskile ei jõua.