29-08-2011, 02:38 AM
(28-08-2011, 15:34 PM)zerblat Kirjutas:(28-08-2011, 09:10 AM)Veteran Kirjutas: Kui on tegu hästisäilinud asjaga ja paranduskohti tõesti üksikuid, siis säilitage vana. Piir oleks siis seal, kus rahakott kannatab ja (või) tulemus rahuldab ...
Tänud, see on tegelikult tõesti mõistlik kriteerium - ma ise julgenud selle variandiga arvestada, sest kartsin, et ülevärvimine mingi hirmus pühaduseteotus on - et mõtlesin, et tuleb mõlkis ja pleekinud välimust hambad ristis kannatada, peaasi, et tehasevärv oleks
Tänud,
Mõlgid saab välja ka originaalvärvi kahjustamata, näit. Mõlgimeister OÜ abiga. Teenust ise kasutanud ja tulemusega ülimalt rahul. Pleekinud, tuhmunud värvi teevad nagu uueks tänapäeval laias valikus pastad ja vahad, mida saab profivärvide müüjate käest hankida. Need on tõesti imevahendid.
Kui tehase värvkattel teha parandusi, siis mina loeksin seda värvkatte restaureerimiseks. Kui tehase värvkattele värvitakse üleni peale, defineeriks mina selle toimingu pinnakatte kapitaalremondiks ehk renoveerimiseks. Restaureeritud pinnakate, millel võib esineda pisipuudusi on ehedam, kui uus kate. Samas uus ja värske värvitud pind tahaks kohe ka muid värskeid ja uusi välisfurnituuriemlemente nii kroomi kui plasti näol oma kõrvale. Nii, et ka neid muid detaile tuleks ka kohe restaureerida või renoveerida.
Tehases värvitud pinnakate, mida on siis paranduste abil restaureeritud ja muude hooldusvahendite abil hoolitsetud, on siiski minu arvates rohkem väärt, kui kapitaalremonditud värv, mis on valdavalt kergema vastupanu teed minek. Orginaalvärvis sõiduki väärtus aastatega kasvab, mis ülevärvitu puhul nii ei pruugi olla. Proovi siiski alul värvi restaureerida, üle värvida jõuab ju alati ja kui tõesti untsu läheb, siis aitabki see värvi kapremont.