05-10-2011, 10:02 AM
Ma olen kasutanud mitmeid erinevaid akusid. Põhiline probleem on olnud akuplaatide ära laugnemine, mille tagajärjel aku pott ei tööta enam. Vaikselt hakkab pinge langema ja mingi hetk enam masin käima ei lähe. Tavaliselt läheb tuksi 1-2 potti ,kui enam käivitada ei saa. Sellised akud peavad tavaliselt vastu täpselt garantii kuigi kui hoolikalt kontrollida ,siis võib ühe poti rikke juba avrem tuvastada. Tavaliselt keegi ei kontrolli ja sõita saab ikka umbes garantii aja lõpuni. Mõnes partiis juhtub ka olema akusid ,mille plaadid on väga tugevad ja olenevalt ka kasutamisest (vähene raputamine ja korralik laadimine ) sellest tulenevalt kestavad need üksikud akud palju kauem. Mul näiteks üks aku sõidab veel aastast 2006 kuigi tegu on täiesti odava 700 eeki maksnud akuga. Sellest tulenevalt pole mõtet liialt suure mahtuvusega akut osta. Kui see nii kui nii 2-3 aastat kestab ,siis vahet pole ,kui suur aku on. Hästi kaua kestavad ka geel akud (USA akud) pmst on tegu kuivade akudega ja annavad väga suurt käivitusvoolu. Mahtuvused väga suured pole aga eluiga on kordades kauem, kui tavalisel happe akul. Lisaks sellele pole talvel kuivakul madalast temperatuurist tulenevalt nii suurt mahtuvuse kadu.