Kaevandus kallurid eestis.

(13-12-2011, 00:36 AM)Isapull Kirjutas:  Neli aastat olen eemal olnud põlevkivimaardla kaevandustest ja karjääridest, kuid meenub, et juba too aeg olid Euclidid suht läbiaetud ja käis pidev remont ning otsiti uusi masinaid asemele.

Üks põnevamaid BelAZe, mida Narva karjääris näinud olen, polnud üldse mitte kallur, vaid paakauto, millega kasteti tolmuseid tranšeeteid. Teine oli madalaks lõigatud kastiga BelAZ, millega ilmselt veeti kõike muud peale põlevkivi. Oksi ja puulehti heakorratöödel??? K. seda teab, milleks ta selline seal oli, või ka on.

Viidatud paagiga BelAZ-ist olen ise ka pilti teinud - vt siit. Samuti ühte BelAZi kasutati seal 2009 septembris kõrgepingeliini ehitusel vintsina (lähemale tookord ei saanud minna).

Euclideid osteti mu teada kuskil 1996-97 kandis mõned eksemplarid katsetamiseks. Arvestades seda, et karjäärides koguneb tegelikult seda kilometraaži korralikult ja ju ka idapoole rahva suuresti teistsugusest tehnikahoiumentaliteedist võis see läbiajamine täitsa tõsi olla. Mingid aastad tagasi veel tegi Põlevkivi hanke Euclidite varuosade ostmiseks, kus kandideeris ka esivanema töökoht, kuid ju mõni rivaal pakkus vähem (Volvo müüs Euclidi teadupärast 1990te lõpus Hitachile maha). Seega praegust seisu ei oska ka kommenteerida.

Ja Terexilt vist võeti ka paar masinat mõne aasta eest katsetamiseks, aga ju need õigustasid end veel vähem, kui BelAZid, Euclidid ja Caterpillarid, milleks muidu neid juba mõne aasta vanuselt müüma hakati...
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Kaevandus kallurid eestis. - Autor: E303 - 12-12-2011, 19:50 PM
RE: Kaevandus kallurid eestis. - Autor: diesel - 12-12-2011, 21:41 PM
RE: Kaevandus kallurid eestis. - Autor: IIIFFFAR - 12-12-2011, 21:46 PM
RE: Kaevandus kallurid eestis. - Autor: lauren - 12-12-2011, 22:51 PM
RE: Kaevandus kallurid eestis. - Autor: Isapull - 13-12-2011, 00:36 AM
RE: Kaevandus kallurid eestis. - Autor: mrali - 13-12-2011, 09:35 AM
RE: Kaevandus kallurid eestis. - Autor: Tegelane5 - 13-12-2011, 00:49 AM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne