15-12-2011, 12:52 PM
(04-11-2010, 17:41 PM)rattarumm Kirjutas: Leitud sarnase ketirattaga jalgratta jäänus,raaminumber 1755816,tagaratas 1928 aasta torpeedo.Silt eest ära ,alles ainult needid ja messingust sildi tükid.Silt ise kinnitatud kahe neediga(ülevalt ja alt),teema alguses olnud jalgrattal,kolme needi kinnitus(kaks üleval ja üks all).
Nii, üks vana ja tähtjas teema minu poolt üles kaevatud. Haakub veel selle teemaga
http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=33554
Uurin mina vahel vanu asju, ka siin foorumis. Teemade pealkirjad ("Mis rattaga tegu" ja "Tundmatu ratas") pole erit informatiivsed, aga ega selles staadiumis väga täpsemalt ei saaks ka (tegelikult saaks, näit tundmatu ennesõja meestekas). See jutt lihtsalt sellepärast, et tegin siin korra ühe liigse märkuse ühe teema veidi ebainformatiivse pealkirja kohta ja autorile läks see vist hinge. Tervitused Toomasele, kui juhtud lugema!
Aga asjast. Millegipärast lõppes see teema minu jaoks postitusega milles läksin keldrisse 3 - liitrisest purgist veini jooma, vein küll ammu otsas.....
Mõni aeg tagasi võtsin kätte ja hakkasin uurima oma naisteratta Matadori ja Opeli rataste detaile ja sõlmi. Nimelt tekkis kahtlus, et ka Matador on Opeli tehases valmistatud, või siis vähemalt Opeli osadest. Kaevasin siis vanad teemad välja ja nägin, et pole reageerinud selle nr 1755816 ratta vertikaalsete sildikinnituste vahekaugusele (60 mm). Minu naisterattal Matador nr 1754978 (838 numbrit varajasem) on see 60 mm täiesti olemas, samuti on samasugune esihark (mis tõsi erineb tüüpilisest Opeli omast, no kui tüüpilisest, aga ikkagi levinuist), vändad on kõigil sarnased ja ka minu naist Opelil, sarnaseid (või siis ütelda samasuguseid detaile on veelgi).
Nii et see nr 1755816 oleks nagu ka Matador. Mis mark see matador on, ei tea. Sakslane Frank Paperniz on üllitanud raamatu, kuhu kogunud kõikvõimalikke jalgrattamarke ja seletusi (ise pole näinud, ilmselt ikkagi saksa omi peamiselt), raamat puudulik ja vigadega nagu ikka, aga sellisest Matadorist seal juttu pole, samuti Barbarossast mida on reklaamitud kui Opelit (müüs Tormolen). Meil on siis viiteid veel Opeli Spordile ja Phoenixile (müüs Saar 1929), Barbarossa (Tormolen) ja Matador. Matadore veidi on olnud, sildid Janisel Lätis (saadud Valgast) , Hindrekul Varbolas, minul ratta küljes...
Kahju, et sellised teemad kedagi eriti ei huvita, saan aru, et pole mingi põnev bussilammutamise ja varastel hammaste väljalöömise teema mis laiu masse puudutab, isegi mitte võrri heeblite tasemele ei küündi, mulle aga pakub huvi, nagu öeldakse - kellele ekskavaator, kellele jalgratas.