TALUPOJA omavalmistatud traktor.

Selle traktori jaoks otsisin ajalehekuulutuse kaudu tagasilda. Kuna kopeka õuepeal virnas olevatest sildadest ei paistnud kobedat olema ja sealt sellise suure asja nihverdamine kahtlane,tuli otsida mingeid teisi lahendusi. Kuulutuse peale siis helistas üks mees,kes ütles,et tal on Õisus maal üks kap. remonditud GAZ-51 tagasild. Lubasime siis vaatama minna. Kuna seda tagasilda naljalt 02 pagasnikusse ikka ei pane,otsis isa välja ühe oma töökaaslase,kes sõitis ZIL kallaja peal. Võtsime siis sillaomaniku peale ja põrutasime Õisu poole. Sillaomanik oli ka üks huvitav mees. Elas teine Kantrekülas ja oli suur Poola keele austaja. Rääkis vabalt. Olen selle mehe nime unustanud,kuid arvan,et keegi teda ikka mäletab,sest kes see ikka seda imelikku keelt niiväga harrastas......Smile
No Õisus saime tagasilda näha. Oli värske värvi all ja miskit viga nagu polnud. Kaup sai tehtud ja järgmine mure--kuidas selle tagasilla aidast ZIL-i kasti saab.... Oli teine ikka raske. Veeretasime siis seda silda aidast välja ja siis juhtus see,mis tegelt ei oleks saanud juhtuda...... Tassimise ajal libises sild peost maha ja..........kolksti minu jala peale.......ai sa raisk,kus oli valus!
Mul läks väga hästi. Sild kukkus otse vasaku jala väikese varba peale....Big Grin Mul olid jalas uued kingad. Musta värvi ja päris pehme tallaga. Kindlasti paljud mäletavad veel neid pehme tallaga meil valmistatud kingi,millel pikemaajalisel kasutamisel tulid talla kohalt puuklotsid välja......Smile
Niisiiis ei olnud kingadest rohkem abi,kui et olid lihtsalt jalas...... Jalg valutas sinder veel paar kuud ja kogu aja lonkisin. Vere lõi ikka välja,kuid luu oli terve. Asi seegi. Kuigi jah,meelde jäi see päev eluks ajaks,kuidas tagasilla järel käisime...... No kas kellegil on veel tagasild jalapeale kukkunud?
Silla saime kolmekesi punnitades kallaja kasti . Kõrgele oli ajada,kuid mis see noortele meestele ikka teeb.
Olin tähele pannud,et kõik kes traktoriehitamisega tegelesid,tegid ka tagasillad kitsamaks. Minul seda plaani polnud,sest mis sellega ikka aega viita. Oleks lõhkunud tagasilla laiali ja kasu ei midagi.... jätsin niisama.
Taha said T-40 esimesed uued kummid. Nende saamine oli ka eraldi teema. Saime need kummid paari viina abil ühe Metsakombinaadi mehe käest. Eks ikka mööda kõveraid teid mööda,nagu see asi tookord käis. Kummid olid koos õhukummidega ja panin siis 51 veljede peale. Nendest uutest kummidest oli edaspidi ikka palju kasu. Vedamine ja pidamine oli hoopis midagi muud,kui vanade siledate veoauto kummidega.

Järgneb.....
Vasta

Sõnumeid selles teemas
TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 20-12-2011, 21:09 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 21-12-2011, 23:34 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Timm - 22-12-2011, 01:52 AM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 02-01-2012, 17:22 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Tift - 04-01-2012, 11:39 AM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 13-02-2012, 21:00 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Maanteemuuseum - 13-02-2012, 23:35 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: stennu12 - 13-02-2012, 21:47 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 13-02-2012, 22:16 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 15-03-2012, 00:09 AM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 13-04-2012, 18:26 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 20-06-2012, 22:18 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: bonx - 20-06-2012, 23:39 PM
RE: TALUPOJA omavalmistatud traktor. - Autor: Talupoeg taluja - 20-06-2012, 23:51 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne