01-03-2012, 09:35 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-03-2012, 09:38 AM ja muutjaks oli Mufff.)
Kuna sõidan autoga keskmiselt 3000 km kuus, niis suvel kui talvel, siis uued talverehvid kuluvad kahe aastaga keskmiselt 5 mm-ni. Talviseks sõiduks ma neid enam ohutuks ei pea, sest liiklen palju maanteedel ja suure kiirusega. Autole, mis vaid linnas liigub, on seda mustrisügavust rohkem kui küll. Seega olen andnud kasutatud rehve sõpradele või naastud välja võtnud ja suvel rehvid lõpuni sõitnud. Kuni 120 km tunnis ei ole ma mingeid olulisi erinevusi täheldanud ja palju kiiremini ei sõida ka. Veeloigust kiiresti läbi sõites hakkab ujuma iga vähese jääkmustriga rehv. Samuti pole ma täheldanud et rehvid oleksid kulunud oluliselt kiiremini ja pole need ka protektorit maha visanud.
Mina soovitan talverehvide suvises kasutamises juhinduda oma sisetundest. Keelatud on sõita vaid naastrehvidega. Kuinaaste pole, siis pole ka naastrehv. Majanduslikult on samuti odavam vanad talverehvid suvel lõpuni sõita (juhin siinkohal tähelepanu tõsiasjale, et kui korralikult liigelda, siis ei teki ka avariikahjusid ja majanduslik eelis säilib). Suvel pole minu jaoks olulist vahet olnud, milline rehv autol alla on. Küll aga peab talverehv olema korralik. Viimaste lamell-rehvidega sõitsin kaks talve ja sinna otsa veel kaks suve. Kui juba lõpuni siledaks hakkasid kuluma, siis hakkasid tee pealt naelu ja muud sodi üles leidma.
Mina soovitan talverehvide suvises kasutamises juhinduda oma sisetundest. Keelatud on sõita vaid naastrehvidega. Kuinaaste pole, siis pole ka naastrehv. Majanduslikult on samuti odavam vanad talverehvid suvel lõpuni sõita (juhin siinkohal tähelepanu tõsiasjale, et kui korralikult liigelda, siis ei teki ka avariikahjusid ja majanduslik eelis säilib). Suvel pole minu jaoks olulist vahet olnud, milline rehv autol alla on. Küll aga peab talverehv olema korralik. Viimaste lamell-rehvidega sõitsin kaks talve ja sinna otsa veel kaks suve. Kui juba lõpuni siledaks hakkasid kuluma, siis hakkasid tee pealt naelu ja muud sodi üles leidma.