08-04-2012, 11:36 AM
(07-04-2012, 16:06 PM)zazik Kirjutas:Auto on Saurer. Niimoodi ta käibki, nagu kirjeldasin. Kasutaja Wiki432 mainitud juhus sarnaneb vägagi Saurerile. Kahjuks pole kellegilt selle kohta rohkem uurida, tehaseraamat ka vaid saksa-prantsuse keeles. Selliste autode vastu tunnevad huvi vaid vähesed ja EKVs on need kõigi jaoks tegelikult utiil.(07-04-2012, 11:44 AM)Regardman Kirjutas:(07-04-2012, 10:28 AM)Wiki432 Kirjutas:Tsitaat:Hoovastik on tõenäoliselt niivõrd kulunud, et kui ka käigu sisse saaks, siis viskaks kohe välja ning seetõttu tuleb seda jõuga sees hoida.Kraz'il pole mingit käigukasti hoovastikku, st. käigukangi teine ots segab õli käigukasti sees.
Tsitaat:Vanematel Krazidel pole isegi siduri õhkvõimendit, rääkimata suruõhu vajalikkusest käigukastile. Siduril on miski vedruga servo, mis peaks siis juhi elu pisut kergemaks tegema.Niipalju, kui mina Kraz'e näinud olen (tõsi küll, mitte väga palju), oli neil kõigil õhkvõimendid peal. Tõenäoliselt sama, mis 500 seeria MAZ-idel.
Tsitaat:Minu teenistusautol pole näitaks seisva mootoriga väga võimalik käiku sisse väänata. Mootor peab ikka töötama, sest nii sidur kui ka käigukast toimivad õhu kaasabil.Seistud mootoriga ei kao suruõhk kuhugi, seda on veel terve paakidejagu reservi. Sellega saaks veel mitu korda pidurdada.
Tänud diskussiooni eest! Tähelepanekud õiged, on asju mida ma kohe ei täheldagi.Eks masinail töötainud täheldavad ikka nüansse.
Jah, vanadel, täielikult puukabiiniga KrAZidel polnud sidurivõimendit, jõudu tuli rakendada mehiselt.
Minu teenistusauto pole vene päritolu, kuid omab õhkvõimendiga sidurit, samuti on mingit moodi seotud käikude lülimine õhuga (tõenäoliselt tegevuse lihtsustamiseks). Kui auto mootor ei tööta, siis sidur ja kast õhkvõimendust ei saa ning käike lülida ei saa. Kõige tüütum on avastada, kui keegi oskamatu on seisates jätnud käigu sisse. Seda käiku ei saa mingi moega välja enne, kui õhk üleval. Senikaua tuleb tappa sidurit, mis korra on ka järgi andnud (siduri vahehoob purunes).
OT.
Mis autoga tegu kui küsida tohib?
Väga huvitav väide on see, et ilma õhkudeta käiku välja ei saa, aga sidurit lahutada saab? Mismoodi see käib? Minu natuke uuemad töövahendid igatahes ei võimalda ilma õhkudeta sidurit lahutada, samuti ei rakendu ühelgi starter kui mõni käik sees on. EKV masinatest oli minu mälu järgi ka MAN-idel starteri blokeering peal, Daimleritel vist mitte. DAF-ide kohta ei tea, kokkupuudet nendega liiga vähe.