24-05-2012, 10:35 AM
Mina see olin, kes teema rakettidelt saunaahjudele keeras, aga lasen veel samas vaimus edasi. Too kolme aastaga surnud ahi oli valmistatud Eestis kapitalismi viljastavates tingimustes, sünnilinna parem ei nimeta. Ei teagi, kas see firma ka praegu tegutseb. Järgmine ahi sai toodud Vastseliinast firmast Talvar http://ahjud24.ee/. Olulise detailina on kasutusel 500mm gaasitrassi toru, mis läheb küll kütmisega punaseks, aga pole 12 jooksul mingeid deformeerumise märke ilmutanud. Koldelagi on hakanud küll juba hävima. Väideti, ahju iga on 800 küttekorda, mis teeb kord nädalas küttes ca 15 aastat.
Kui raketi juurde tulla, siis väitis peremees, kelle talus ma koolitusel käisin, et alguses oli hirmsat moodi suitsu sisse ajanud. Kasutusel metallkorsten. Kuuldavasti on raketil kasutatud ka puupliidilt tuntud suve/talvesiibri süsteemi, et alguses lastakse kõik vuhinaga korstnasse ja kui korsten soe, siis suletakse "suvesiiber" ja gaas läheb läbi leso. Põhjusmõtteliselt pole raketile korstnat vajagi, lesost tuleva toru võib otse läbi seina tõmmata. Korstna vajalikkuse tingivad tuleohutuse eeskirjad, mis ütlevad, et ahjul peab korsten olema.
Kui raketi juurde tulla, siis väitis peremees, kelle talus ma koolitusel käisin, et alguses oli hirmsat moodi suitsu sisse ajanud. Kasutusel metallkorsten. Kuuldavasti on raketil kasutatud ka puupliidilt tuntud suve/talvesiibri süsteemi, et alguses lastakse kõik vuhinaga korstnasse ja kui korsten soe, siis suletakse "suvesiiber" ja gaas läheb läbi leso. Põhjusmõtteliselt pole raketile korstnat vajagi, lesost tuleva toru võib otse läbi seina tõmmata. Korstna vajalikkuse tingivad tuleohutuse eeskirjad, mis ütlevad, et ahjul peab korsten olema.