31-05-2012, 15:29 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 31-05-2012, 15:41 PM ja muutjaks oli phyl.)
(31-05-2012, 10:18 AM)Bennet Kirjutas: Tööpinnal on sellised mõra moodi asjad näha? Iga siduri vahetamisega hakkad hooratast vahetama? Sest igakord kui see sidur kuumaks läheb pärast seal selline vaatepilt avaneb, mis mõrasid meenutab. Kui pilti jagad siis saab muidugi täpsemalt öelda aga see mis meie traktorte hooratastel näha on - on seal cirka 2-30 aastat näha olnud. Senini pole midagi juhtunud.
Jah tööpinnal on mõrad ja tööpind on sooneliseks kulunud ja ei hakka iga siduri ketta vahetusega hooratast vahetama, kui ei ole vajadust, kuid ma ei teinud seda teemat selle jaoks, et arutada kas hooratas vajab vahetamist või mitte. Kuna enamus inimesi kes tegelevad või tegelesid T-40 siduri remondiga väidavad, et sidurit tuleb kord aastas vahetada siis mina arvan, et nad on teinud seda vahetust halvasti/odavalt. Kui hooratast treida tasaseks siis kindlasti see kestab veel mõnikümmend aastat kuid siis muutub ka sidur pehmemaks kuna korvis asetsevad vedrud on pikemaks surunud ennast, et vältida siduri liiga tihedast vahetust (2 aastat tagasi sai juba ainult ketas rumala peaga vahetatud) siis ma soovin see kord teha seda tööd korralikult.
Pildi ma võin teha ja siia üles riputada (kui on edasine soov) kõigest (siduri tööopinnast, kettast ja hoorattast) , kuid pildilt on väga raske aru saada tegelikust olukorrast.
Seda ei ole mõtet siin teemas arutada kui tähtis see 1-2mm maha treimine on hoorattast ja kui palju nüüd see sidur pehmemaks läheb.
Ja ei ole mõtet arutada ka seda kuidas traktor sõidaks selle vanaga ka hulga aastaid.
Ka seda ei ole mõtet arutada, et see on normaalne vene traktori puhul, et huvitavad mõrad on igal pool.(siin juhul hoorattal)
Ja kui kellegil tekib küsimus MIKS MA AJAN NII PEDANTSET KORRALIKKUST TAGA? SIIS VASTUS ON LIHTNE, TRAKTOR SAAB VÄGA PALJU SIDURI LIBISTAMIS TÖID JA KÕIK MÕRAD VÕI TERAVAD VEERED (jms) KULUTAVAD KETAST OLULISELT KIIREMINI. Ometi kestis esimene siduriketas 20 aastat peale tehasest välja laskmist, siis miks ei võiks uus ketas kesta vähemalt 10 aastat.
Siit uuesti küsimus: KAS KELLEGIL SEISAB KUSKIL T-40 HOORATAS (vanast vene ajast), MILLEST TA OLEKS NÕUS LOOBUMA MÕISTLIKU SUMMA EEST?
Või: KAS KELLEGIL ON KOGEMUSI MILLISEST POEST OLI/ON T-40 HOORATAST SAADA?
Come to the dark side, we have cookies!