29-08-2012, 14:31 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-08-2012, 14:36 PM ja muutjaks oli v6sa.)
(29-08-2012, 14:20 PM)Gravity Kirjutas: Ummmm survetestiks on vaja vaakum/surepumpa manomeetriga ja flantsi ning kummiriba,et väljalase sulgeda.
Küsin parem ära,et kus kandis sa täpsemalt asud? Üle interneti on veidikene kohmakas asja ajada. Survetesti vahendeid mul pole,muu vajalik olemas.
Harjumaa lõunapiiril toimetan. Muidugi võiksin võtta selle preparaadi kaenlasse ja minna hooldusesse, kus see korda tehakse. Selle lõime mõte on asja lahtirääkimine. 2-taktiline mootor ei ole oma olemuselt keeruline. kui mootor on tihe, säde olemas ja segu enam-vähem paigas, peab käima. Kui ei ole, siis keskmise tehnilise taibuga inimene peaks suutma ära defekteerida, kas tegu on lihtsa probleemiga või tuleb erivahendeid kasutada (elik spetside manu jalutada).
Sestap ka minu postitused. Ehk on sellest lõimest kunagi kellelegi omakorda kasu.
Tsitaat:Eino pöörded paika? Sul võib mootor teha tühikäigul 2800 pööret kuna:
*Segu on liigalahja
*Segu on paras
*Segu on liigarikas
*L düüs on umbes aga kuna karburaatori seadistus on sedavõrd paigast ära,et mootor saab ka tühikäigul läbi H düüsi kütust. (Olenevalt karburaatorist sõltub segukruvide arv jm).
-----------------
Piiraja korgid lubavad ka teatavat ulatust ning kui masin on juba mõnevõrra töötanud siis võib juhtuda,et normaalseks toimimiseks pead lubatud ulatusest välja minema.
Üks näide : Segukruvi reguleerib sul OSALISELT( mitte täielikult) kütuse hulka mis läbib L või H düüsi. Kui sul nõelklapi asend liiga kõrge siis mootor töötab normaalselt kui sul on segukruvi vb 0.5 pööret lahti tühikäigul. Normaalse nõelklapi asendi korral on paras umbes 1 pööre lahti.
See segu mis jõuab mootorisse selle segu vahekorda sõltub nii paljudest pisiasjadest.
-----------------
Nõus. Ning tean seda. Ning arvestan, kui olen süüteprobleemiga edasi tegelenud. karburaatoriks on Walbro WT-225A
Tsitaat:Jah ,kõige enam mõjutab ebatihe karter tühikäiku. Täisgaasil mõju väiksem.
-----------
Ennem kui pole täpselt selge kas sul on tühikäik ilusti paigas,pöördesse minek ja täisgaas siis on 50 50 kas karburaator või süütemoodul. Kui sul tühikäik ilus siis võib ka oletada,et karter on tihe.
Tühikäik on siis hea kui mootor töötab 100rpm kõikumisega minimaalselt 45 sekundit. Igasugune vahelejätmine või "rasvaselt käimine" viitab valele segule.
Kas ta külmalt läheb siis väga hästi tööle?
------------
Selle selgitan kohe õhtul sihtotstarbeliselt välja. Eile õhtul oli vaja 10 tõmmet esimese popsuni, siis toores maha ja järgmise tõmbega käivitus ja jäi käima. 10 seepärast, et ma olin eelmise paagitäie teadlikult tilgatumaks tõmmanud - ma ei arvanud, et sel sügisel enam vaja läheb. Aga läks...
Tsitaat:See,et süütemooduli plekid on roostes ei tähenda midagi. Ma täpselt ei tea milline on Makital kuid paljudel süütemoodulitel on üks pind kaetud läbipaistva kihiga ja on olemas seos ,et kui see on tursunud siis süütemoodul on vigane.
Pooliosa, mis on laki all, näeb päris kobe välja. Aga kahtlane on plekkidest koostet südamik, mis on haljas plekk (või vähemalt ei tundunud seal küll mingit värvi/lakki vms katet olema...), millel kenasti rooste.