06-09-2012, 23:08 PM
(06-09-2012, 22:05 PM)metsakohin Kirjutas: Esimene höövliplate on reguleeritav, selle serva all on võll, keskel koht võtmele (12 või 13). Kas plate asendi lukustamiseks oli kruvid ka, ei mäleta. Kunagi sai sellist paar aastat peetud. Höövel on hea, üle 1mm ei soovita laastu paksust. Saagimiseks mannetu, vajab hästi õhukest ja üli teravat ketast.
Kui saagi kasutad, keera höövli esimene plate ülemisse asendisse, muidu hakkab alumiiniumist sae platet sööma. Täisnurga tagamiseks saeketta ja plate vahel oli vajalik õhuke puitliist allapanna, sest saeplate kinnitused on ühes servas.
Analoogse aparaadiga olen juba mitu aastat puitu pulbriks ja laastuks teinud. Vajalikke puutükke õnnestub ka vahest päris hästi teha. Teenuse pakkumiseks ei kõlba, puhas hobiriist. Marki ei mäleta, vaatama minna ka ei viitsi.
Minul on höövli kõrguse reguleerimiseks kaks kanti 10-võtmele. Kruvid on kõrguse reguleerimise siini lõtku reguleerimiseks, tuleb reguleerida nii, et lõtku ei oleks ja liigutada jõuaks. Minu aparaat on valgevenes tehtud ja kvaliteet kohati küsitav. Näiteks on seesama höövli kõrguse reguleerimise ekstsentrikvõll pooletoobiline ja tõstab ennem ühe külje ja siis hilinemisega teise järgi. Saeplaat ei ole päris sirge. Lisaks muidki nipet-näpet. Läti oma tundus kvaliteetsem. Saagimise tootlikkus ei ole teab, mis suur, aga koduseks piisab. Ei ütleks, et mannetu, vaid mitte-kiiretempoline. Saeketas ei pea olema kitsas, vaid piisavalt +1 mm. laiaks aetud teega, siis lõikab oluliselt paremini. Olen proovinud ka kõvasulamketast, kuid mulle tundub, et plekk-ketas lõikab paremini. Niikaua, kuni terav on. Salajasi kruvisid ja naelu laua sees võtab kõvasulam hästi

Tarkus ei tule alati aastatega, mõnikord tulevad aastad üksi ka.