23-09-2012, 21:13 PM
(23-09-2012, 17:17 PM)Daff Kirjutas: phyl, sa ei saanud v6sa antud vihjest õieti aru. Asi pole plokikaane materjalis. Seda materjali on seal küll ja veel. Asi on kaane kinnituses. Need neli polti ei jõua seda kaant korralikult kinni hoida ja üleskruvitud mootor hakkab "plaksutama". Kaane ja silindri vahelt lööb tule välja. Ja seda kaant sa enam pidama ei saa, aitab ainult uus kaan. Kui Sa niisama kihutad pole hullu, aga kui annad korralikult koormust, siis läheb jamaks.
Tean mida räägin, kuna ise kunagi sai üles kruvitud üks roheline T-40AM ja peale kruvimist hakkasid kaantega anomaaliad pihta. Oleme ausad, olin veel noor ja loll, ning hagu sai antud "dai boh". Üritasin ikka viimast võtta masinast, must jooksis kogu aeg. Ei olnudki kaugel aeg, kui käivitamise ajal pani juba "plaksu" ära. See oli märk, et oli kaanevahetamise aeg on kätte jõudnud. Sama häda käes vaevlesid mehed kes üritasid künda. Samuti pidevalt kaaneprobleemid. Mina sain vaevast lahti, kui lasin pumba uuesti ära stendida ja tehase setingutesse tagasi viia.
Näet endal ega tuttavatel pole veel sellist jura juhtunud, et kaant suudaks niipalju liigutada. Niipalju kui ma mäletan siis plokikaanel on umbes 5 mm astang mida peab liigutama, et sealt turaka välja laseks. Teine küsimus on muidugi selles nn Nm millega kaan peale tõmmatakse. Tikkpoldid millega kaan peal on, on mäletamist mööda M12 või M14 ja need peaks ikka päris palju turakat kinni hoidma.
Aga no see on teooria, eks see ole kunagi näha mis juhtub. Muidugi ega need nõukaaegsed mootorid ka vennad ei ole... üks peab vastu ja teine mitte.
See koormuse all töö tegemine.... seal ma ei oska muud öelda kui seadistamise viga. Kui kütet on mõnuga peale keeratud (must öö sumpast) siis võiks süüdet 2 kraadi hilisemaks keerata, et ta nii madalalt ei veaks. Teine asi on see, et võib pihustite rõhku tõsta, et paremini tolmuks lööks ja siis süüdet jälle natuke varajasemaks pöörata. Kolmas asi on see, et võib suurema läbilaskvusega pihusti otsad nt: russil on 4 auguga ja T-40 kolme auguga, siis ei pea kütet peale keerama vaid sama rõhu all pihustatekse rohkem kütust.
Pole küll traktorit niimoodi tuuninud, kuid kogemus on hetkel käsil olnud audi 2.5 tdi mootoriga millest saime ainult pumba vahetamisega kätte 400Nm võrreldes tehase 260Nm (autol taga must öö, dünos sai käidud eile maaülikooli uues dünopingis). Paraku on veel väga palju kinni pihusti otstes. Kuid see on juba täiesti teemast väljas.
Põhimõtteliselt ei ole vaja enam siin teemas "tarkusi" jagada kuna vastus on mul teada. On võimalik asendada T-40 ja ka MTZ-ide 12v süsteem 24v süsteemi vastu u 300 euroga (saab odavamalt ja ka kallimalt) , kui tööriistad võõrad ei ole.
Come to the dark side, we have cookies!