25-09-2012, 21:12 PM
Ei kattu küll enam teemaga aga... Nendest pihustiotstest ja nurkadest. Mul pole hetkel võimalik vanu raamatuid sirvida. Räägin mälu järgi. Tähendab, igal mootoril on oma pihusti ots.Kas siis D-144, D-240, SMD jne. Samuti omab iga mootor oma ainulaadset põlemiskambri kuju. Neid põlemiskambreid uuriti kahes suures instituudis. Et põlemine toimuks kõige optimaalsemalt, selleks ongi vaja, et kütus pritsitaks kambrisse õige surve ja nurga all ning pihustatavate jugade arv oleks kooskõlas põlemiskambri kujuga. Sellisel juhul tekkivad vajalikud pöörised põlemiskambris, mis segavad kütuse ja õhu kütteseguks ning jagavad kütuse ühtlaselt kogu põlemiskambri ulatuses. See tagab kütuse täieliku põlemise. Kui nüüd T-40 mootorisse pista russi pihustiots on kogu harmoonia rikutud, see tähendab , et kütus jookseb põlemiskambri ühte nurka kokku (piltlikult öeldes) ja tekkivadki puudujäägid põlemises. Need aga avalduvad sinises heitgaasis, halvemas käivitumises ja mootori töö pole enam nii sujuv.
Iseasi on sportlik lähenemine, kus on kõik võtted lubatud. Ma oleks huviga kuulanud lugusid Su edaspidistest töödest- tegemistest.Paned ehk uue teema alla kirja, kuidas ehitus ja tuuning edeneb.
Iseasi on sportlik lähenemine, kus on kõik võtted lubatud. Ma oleks huviga kuulanud lugusid Su edaspidistest töödest- tegemistest.Paned ehk uue teema alla kirja, kuidas ehitus ja tuuning edeneb.