04-10-2012, 09:13 AM
(19-09-2012, 08:31 AM)alar1 Kirjutas: ...
Need mõtetud, ei vea ilmaski neid ära, kui sarvedest silmad peas punnis kaasa ei aita.
...
Nüüd olekski küsimus, et muru niitma ja lund puhuma võiks selle põka rakendada küll. Aga tasuks üldse neid seadmeid otsima hakata või peaks vaatama üldse lääne tehnika poole pigem? Seda enam, et puhur ja rootor on vist väheliikuvad asjad ja küsitakse neist küllaltki palju.
Ma ei tea, palju ma oma kahest traktori müügist saaksin, äkki piisavalt, et osta emb kumb länekas, puhur või siis niiduk? mis oleks üldse MB1 praegune mõistlik hind, kui masin korras?
Rootorniiduki saaks põhimõtteliselt vast ise ka MB1 ette teha. Teema lõpupoole see reduktoriga meli666 lahendus tundub toimivat. Äkki on asi nüüdseks valmis saanud ja pildid olemas?
Osta hüdroveoga kasutatud murutraktor ja sinna ette puhur oleks vist siiski mugavaim lahendus?
Sellest suhtumisest kumab läbi tahmine saad odavalt head asja. Seda ei saa.
Saab kas hea asja kallilt (kas teed ise ja paned sinna oma aega kümnetes tundides) või ostad kohe valmis tüki (maksad kellegi teise aja kinni).
Murutraktor on ikkagi muruloom. Teemaks olev motoplokk on kordades võimekam, kui tema eeliseid õppida rakendama. Aga selleks peab tahtmist (ja mõningast peaviga) olema - igaüks seda ei suuda/taha/viitsi...
MB1 eest makstakse arusaamatult kõrget hinda. Minu valulävi oleks ploki eest 150 ja iga tööriista eest 50 juurde. Selle raha eest peab kaup olema tiptop korras. Aga enamasti on turul "sigaheas korras" masinad, mis tegelikkuses kõlbavad vaid remonditoorikuteks.

Arvuta nüüd ise, aks Sinu valduses olevad asjad liigituvad "tiptop" seadmete alla ja kas saad ikka lääne tehnika ostuks vajaliku summa kokku... Kui MB-d on sellises korras, et neid on vaja kõpitseda, siis vist ei saa...