18-01-2013, 03:25 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 18-01-2013, 03:29 AM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(17-01-2013, 17:38 PM)MAZ Kirjutas: Aga see pole demokraatia vaid varjatud kujul Suure Venna diktatuur.Aga. kogu meie elu on teatud mahus seesinane "Suure Venna" diktatuur! Alustades kodust, minnes edasi naabrite, siis KOV, siis maakonna, siis riikliku ja Eestis lõpuks EL tasemele. Lihtsalt küsimus on "Suure Venna" suuruses/tähtsuses ja mõjus meie indiviidi ainukordse elu elamisele. Kui näiteks mind isiklikult ülimalt normaalsed naabrid ei häiri, siis "häirib" mind juba MuPo ehk KOV, kes tahaks IGA minu kodust liigutust kontrollida. Kas ma ikka roogin tänavat, millise koera kuudi ma õuele ehitan, mis värvi mu maja sein on etc. Mida kaugemale hierarhias, seda hullemaks "Suur Vend" muutub. Kuniks meie jaoks määratake Brüsselist banaani kõverus ka ära.
Kahjuks või õnneks elan ma siiski ÜHISkonnas ja olen indiviidina sunnitud tunnistama "enamuse" tahet. See ongi demokraatia... ja teatud selle küljed on mulle väga mokkamööda! Sõidan purjekaga Tallinnast Asoorideni ja mitte keegi ei küsi mitte midagi! EL'i ja Shengeni ülimalt tugevad plussid. Et seda demokraatiat nautida, olen nõus majale värava peale numbri panema - et muponaut mind ei kiusaks. Ta ju ei näe fassaadis 60cm kõrguste mustade tähtedega valgel taustal ja valgustatud numbrit.
Nii peavad ka hiinlased 60 või 600 K läbisõiduga tranduletid ahju saatma, et enamus elada saaks. Vägagi demokraatlik, sest ikkagi omab autosid vähemus hiinlastest!
PS: kodus pole meil mitte "Suur Vend" vaid normaalsetel meestel "Sängselgsilm". Aga vahet pole