20-02-2013, 15:49 PM
(20-02-2013, 13:15 PM)MeelisV Kirjutas: Kui on olnud aega olen ka ise lobisenud tel teel müügiesindajatega
nendele päris halvasti ei ütle kunagi. (tean, et selline tel teel müügitöö on päris rõve)
enamasti ei lase omale miskit müüa ega ka demonstreerima tulla või nn. kohvile kutsuda....
... Paljud küsimustikud on laiali valguvad, pinnapealsed, olematute vastusevalikutedaga jne. ehk töö on olnud läbimõtlemata ja poolik...
Ja tagantjärele mõeldes tabad ennast mõttelt aga mis ta nende küsimuste ja vastustega peale hakkab - nee olid ju "tühjad" ehk kurb kui sealt mingi arvamus/kokkuvõte koostatakse...
Inimesed tegelevadki tihti igasuguse jamaga, ise arvates et teevad näiteks teadust

Sellist pikka küsitlust, kust igaüks enda jaoks täpselt õiged vastusevariandid leiab polegi olemas ja pole kunagi olnud. Pealegi oleneb objektiivsus ka eesmärgist - suunatud küsimustega saab näiteks kujundada endale sobivat tulemust - poliitilised küsitlused.
Müügimeestest rääkides olen kohanud ka väga meeldivaid ja müügivõimekaid kodanikke, kellega on absoluutselt tore suhelda. Me ei räägi nendest, kes kukuvad sulle toru otsas midagi paberilt maha vuristama. Siis ma tavaliselt küsin: "mitu lehekülge teil on, mul pole just palju aega"

================================
Jawa 350-634, Suzuki RGV 250 Gamma, Vespa ET-4 125, MB 280SL (R107)