13-03-2013, 21:08 PM
Hr v6sa, mulle on juba praegu selge, et minu leiutis läheb igal juhul kallimaks kui mõni odavalt saadaolev vabrikuisend. Probleemi ma sellest aga ei tee, las läheb natuke kallimaks. Vähemalt oskan siis ka parandada ja isetegemisrõõm on ka midagi väärt. Inimestel on paljudel hobid, mis ainult kulutusi tekitavadki ja mitte väikseid.
Muidugi on selliste vanade traktorite eluiga ka küsitav. Saad odavalt kätte, aga võib juba esimese kasutamisega otsad anda ja siis ei ole odavust kuskil enam. Ka remont on keerulisem kui omatehtud põkal. Pealegi ei oleks mul suurt traktorit ka kuskil hoida.
Tulemuses ma tegelikult väga ei kahtlegi. Mis seal ikka niiväga viltu saab minna kui arvutused koormuste ja kiiruste kohta korralikult ära on tehtud. Aega kulub muidugi hullupööra, sest pean endale esialgu igasugu algtõdesid selgeks tegema, - aega mul aga on ..
Tift, ...., tänan, ...sain vihjest aru ja hakkan MTZ -i rippsüsteemi otsima ...
. See sõna: "soliidne" , võlus mu ära- võiks ju ikka väljanägemist ka asjal olla muidugi
.
Muidugi on selliste vanade traktorite eluiga ka küsitav. Saad odavalt kätte, aga võib juba esimese kasutamisega otsad anda ja siis ei ole odavust kuskil enam. Ka remont on keerulisem kui omatehtud põkal. Pealegi ei oleks mul suurt traktorit ka kuskil hoida.
Tulemuses ma tegelikult väga ei kahtlegi. Mis seal ikka niiväga viltu saab minna kui arvutused koormuste ja kiiruste kohta korralikult ära on tehtud. Aega kulub muidugi hullupööra, sest pean endale esialgu igasugu algtõdesid selgeks tegema, - aega mul aga on ..

Tift, ...., tänan, ...sain vihjest aru ja hakkan MTZ -i rippsüsteemi otsima ...