22-03-2013, 21:28 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 22-03-2013, 22:29 PM ja muutjaks oli valdy.)
Nii, sai siis üks pilt tehtud. Natuke vastu valgust aga põhiline on näha. Natuke kommentaari siis juurde. Kuna tahtsin teha masina parema manööverdamise pärast võimalikult lühikese siis minu lahendus oli paigutada agregaadid kõrvuti. Siin on siis näha kuidas mootor ja käigukast on kõrvuti. Sellest johtuvalt rihmadega sidur. Täiesti piisav nende jõudude juures mis mina kasutan. Muidugi tuge ta tahtis nagu näha. Muidu veab päris kõva jõuga mootori ja käigukast ninapidi kokku. Käigukasti kõrval on jõuvõtuvõlli väljund. Panin pihta puhtija-laadijalt. Saab aretada ka ettepoole aga pole seni vaja läinud. Käigukasti all on reeverskast mingilt söödapurustajalt. Lülitus selle kangiga mis tuleb piduripedaali kõrvalt ja läheb kõverikuna rooli kõrvale. Üldse soovitan omast kogemusest, kui hakata ise masinat ehitama siis väga tähtis on et igasugu hoovad ja kangid oleksid hästi mugavad lülitada. Pärast tööd tehes saad aru kui vajalik see on. Edasi mootori otsas on NS10 pump hüdrosüsteemi jaoks ja eraldi kõrval, millest rihmaratas vaid näha on roolivõimendaja pump. Rooli juures on praegu kasutu massilüliti ja sellest ülevale jääb magneeto lühistamise lüliti. Kuna magneetol puudus kondensaator panin ka selle lüliti juurde. Ehk hoiab natuke kontakte. Niipalju siis selle pildi kohta. Proovin vast saan mõne pildi veel üles laaditud.
Nii sai vist see pilt ka parajaks treitud. Siin siis käigukast eestpoolt ja roolivõimendi mis parasjagu mahlane. Ei julge näppima ka hakata sest kokkupanek pidi parasjagu jama olema. Naabrimees ütles et seni kuni töötab ära näpi ja ma usun teda tal endal taluajast saati T-40. Hüdropaak teenindab mõlemat pumpa ja seni pole nad kaklema läind. Jagub mõlemale. Taga istme kõrva on riistakast, asendamatu asi iseehitatud traktorile põllu peal. Ei hakka ju iga asja pärast koju tormama.