27-03-2013, 22:51 PM
(27-03-2013, 21:34 PM)valdy Kirjutas: Mina jätaks padjad ära, see rohkem nagu autode teema. Endal lihtsam. Õli koha pealt seda et mul on puulõhkuja 110mm silindriga ja 15L paak. Suvel võtab mõne tunniga paagi särtsuma, 3kw mootoriga. Targemad oskavad ehk arvutused lisada. Ja sellise isetehtud paagi puhul peab mõtlema sellele et sealt mingit sodi süsteemi ei satuks, filter kindlasti vahele. Aga kui ta imemise poole peal on siis ma ei tea kuidas ta süsteemile mõjub.No kui juba kaks inimest peale minu ka veel nii arvavad, et võib padjad ära jätta, siis see on otsutatud- tänan

Natuke teemast kõrvale minnes,.. siis on tõeliselt huvitav kuidas paljude inimeste teadmistest kokku tekivad ideed ja kombinatsioonid mida ära kasutada ja milledest kunagi mingi asi valmib. Sisuliselt on paljud masinad siin ikkagi ühistöö ja alati on hea kui keegi tuleb välja sellise teadmisega mis ei lase ülepeakaela ämbrisse asuda

Huvitav mis pump sul seal lõhkujal on ja mis pöörded on..? Ma panustasin mõttes sellele, et metall on ju tunduvalt parema soojusjuhtivusega kui õhk ja ehk selliste paakidega mis on paksust rauast ja üsna pikad ja neid on veel mitu tükki, seega ka jahutuspinda rohkem kui ühel paagil. Lisaks veel pikad survetorud taha ja mööda esilaadurit. Ka neli silindrit milledel üsna suur pind on. Rõhku annab ju ikka 1 pump ühtemoodi ja neli silindrit jahutavad kindlsati rohkem kui puulõhkuja 1 silnder.....ma ei kujuta ette kas läheks kuumaks..? Kuidagi peaks saama ju selle ka välja arvutada. Sellistele paakidele ei ole ka keeruline raami keskosa suunas kasvõi ribid peale keevitada.
Selliste paakide tegemisel peab vast jah metalli täiesti haljaks laskma. Muidu on kohe rooste õliga lahti.
Mis vahe on , et kas filter on imemise või tagasijooksu poole peal ? Minu mõistuse järgi on ta nii või teisiti pumba imemise ja silindri (jagaja) tagasivoolu vahel ja õli voolamine peab olema mõlemas võrdne, muidu tekiks ju vaakum või surve ? Imemise poole peal jääks aga paagist tulev soga muidugi filtrisse kinni...
Selline küsimus kerkis veel pähe, et kas hüdrosüsteemi esmasel täitmisel ka mingeid nippe peab silmas pidama. On ju alguses kõik torud ja silindrid õhku täis..? Ma ei usu, et asi päris nii on nagu kaevus, et paned pumba kaevu ja ootad millal voolikust vett hakkab tulema..