07-04-2013, 09:49 AM
(06-04-2013, 21:59 PM)tammetonu Kirjutas: Kas MIG-MAG keevitusi esineb nii inverterite kui trafode näol?Minuteada on profikeevitusel võimalik seadistada ka pinget.Võru mehe keevitusega ongi see lugu,et CO-ga keevitab paremini kui CO-Ar mix-ga.Teadmamehed arvasid,et see on põhjustatud veidi valest pingest.Esabi kodulehel on näiteks selline inverter ja selline step control e. trafokeevitus
Omale soetasin ka kunagi selle 340 Pro ja ei oska midagi paha kosta. Väga jämeda raua jaoks oleks ilmselt võimsamat vaja, aga seda võimsust kasutada Eesti Energia jaotusvõrk mul nagunii ei võimaldaks. Üks isetehtud MIG/MAG oli ka mul kasutusel, aga sellel omad puudused- traadi etteande täpsus ja voolu reguleerimise vähene astmestik eelkõige.
Minu Esabil küll kõrgsageduslikku voolu (pulse) peale ei anta, aga korralikult materjali ära puhastades saab ka alumiiniumi keevitada. Rullid- düüsid- kõrid tuleb enne loomulikult ära vahetada. Pikalt ei kannata samas suurtel võimsustel lasta, kuna pole vesijahutusega käppa- traat tükib düüsi kinni põlema. Vesijahutust ei viitsi ka aretama hakata, originaalkäpp kannatab rauda keevitada maa ja ilm. Ilmselt tuleb lihtsalt üks aparaat alu. ja roostevaba jaoks juurde osta- TIG.
Pulsefunktsiooniga MIG/MAG/TIG/MMA oleks muidugi kõige kompaktsem variant, aga seda va krabisevat tahetakse tolle eest ikka uhkelt
Keevituse ostmise ajal oli mul "idee fix" sünergiline masin osta, nüüd pean siiski parameetreid käsitsi keerama. Aga võib- olla ongi parem- isemõtlevad asjad mõtlevad teinekord ehk liigagi palju ja üle.
Siin üks sünergiline universaalpill