08-04-2013, 10:10 AM
No siin on ilmselge,et "rändkeevitajatel" on inverter parem valik.Mina olen huvitatud statsionaarsest aparaadist,olgu ta või 300 kg.Tööstusvool kodus mitte just nii nagu võiks olla,kuid 14kW generaatori võtab järgi probleemideta,lisaks olemas veel väiksem trafo,mis võimaldab keevitada(mitte lõputult nagu generaator)kuni 5mm elektroodiga.Töödega on nii,et keskmist võtta on sama vale kui võrrelda Eesti keskmisi palkasid.Kui väärtused erinevad juba ligi 10 x,siis keskmine ei iseloomusta enam midagi.Tavaline on see,et paari päevaga keevitad rohkem kui järgneva paari kuuga.Mis puutub keevitusaparaatidesse,siis olen huvitatud kõiksugusest teabest,mis puudutab just traatkeevitusi. Lisaks oskab keegi kindlasti tuua siia teemasse võrdluse TIG aparaadiga,mis paljudel veel täiesti tundmatu teema.See,et temaga saab keevitada ka Al. ja roostevaba on üldteada,rohkem huvitab tema erinevused traat- ja elektroodkeevitustest ehk miks ta üldse"hea" on ja mis eelised ja puudused tal teiste keevitustega on.