21-04-2013, 22:38 PM
Viisakas oleks,et kui asja osta tahad ja küsid asja peremehe käest,et mis on hind ja sulle vastatakse-----10 rutsi. Meil ja eriti noorema põlvkonna sellid aga küsivad,et: Mida pakud? Pakud siis esimese mõttesse tekkiva hinna ja kohe peale seda,kui tood kuuldavale oma numbri,saad vasta ilge möla ja targutamise. Sisuliselt pannakse sind piinlikku ja tobedasse olukorda,millest väljatulemiseks pead ka ise sõimama ja teist noomima hakkama. Mulle selline suhtumine ei meeldi. Igal asjal on oma hind. Kui ma seda ei tea,olen pannud kirja kuulutusse,et kokkuleppehind. Eks siis koos lepime kokku. Aga mitte nii,et kohe käratatakse: "Idioot oled või?" ...................see asi maksab 100€ ja sina pakud mulle 10-kat."
Tean ka siit foorumist ühte sõpra,kes astub selliste müüjate juurest kiiruga mööda,kes hakkavad pihta jutuga---"Palju pakud?" Olgu kasvõi see juhus,kui müügil mõni kallis jupp....... Ja ma ei pane seda üldse pahaks. Sest sellise müügi jaoks,kus sisse tuleb eelnevalt mainitud hinna küsimus---sellesse on sisse kodeeritud tüli! Oksjonil aga tõesti pakutakse hinda. Mujal on asi aga sootuks keerulisem ja lähtuda tuleb paljudest asjaoludest ja ära ei tohi unustada sõbralikku tooni ja viisakusreegleid. Ehk siis kõike head,mis varjul inimestes....
Tean ka siit foorumist ühte sõpra,kes astub selliste müüjate juurest kiiruga mööda,kes hakkavad pihta jutuga---"Palju pakud?" Olgu kasvõi see juhus,kui müügil mõni kallis jupp....... Ja ma ei pane seda üldse pahaks. Sest sellise müügi jaoks,kus sisse tuleb eelnevalt mainitud hinna küsimus---sellesse on sisse kodeeritud tüli! Oksjonil aga tõesti pakutakse hinda. Mujal on asi aga sootuks keerulisem ja lähtuda tuleb paljudest asjaoludest ja ära ei tohi unustada sõbralikku tooni ja viisakusreegleid. Ehk siis kõike head,mis varjul inimestes....