30-07-2013, 22:11 PM
Ei taha ennast keevituse alal asjatundjana välja pakkuda, kaugel sellest. Aga mõned tähelepanekud elust endast:
Sõbra ühefaasiline elektroodiga inverterkeevitus võtab oluliselt vähem voolu kui minu või ükskõik milline n.n. "trafokeevitus". Hea näide sellest on sõbra vana keevitus, mis tampis töökojas kaitset välja kui veidigi pikemalt või kõvemini lasta prooviti. Inverteriga särista kui palju ja kui paksu tahad. Ka elektriarvesti järgi on nii(täpseid numbreid ei oska kahjuks öelda ehk see väide jääb NSR-tasemele
).
Välitöödele laenas ta minu 2kW 1-faasilise bensugeneka. Relakas käis sellega küll. Olevat ka keevitust proovinud. Väitis et puudu jäänud õige vähe. Võttis leegi üles küll, aga siis lõi kaitsme välja. Seega veidigi võimsam genekas peaks väiksema inverterkeevituse ära toitma küll.
Eespool antud soovitus proovida laenutuse genekaid ja leida sobivaim, on parim mida anda saab.
Sõbra ühefaasiline elektroodiga inverterkeevitus võtab oluliselt vähem voolu kui minu või ükskõik milline n.n. "trafokeevitus". Hea näide sellest on sõbra vana keevitus, mis tampis töökojas kaitset välja kui veidigi pikemalt või kõvemini lasta prooviti. Inverteriga särista kui palju ja kui paksu tahad. Ka elektriarvesti järgi on nii(täpseid numbreid ei oska kahjuks öelda ehk see väide jääb NSR-tasemele
).Välitöödele laenas ta minu 2kW 1-faasilise bensugeneka. Relakas käis sellega küll. Olevat ka keevitust proovinud. Väitis et puudu jäänud õige vähe. Võttis leegi üles küll, aga siis lõi kaitsme välja. Seega veidigi võimsam genekas peaks väiksema inverterkeevituse ära toitma küll.
Eespool antud soovitus proovida laenutuse genekaid ja leida sobivaim, on parim mida anda saab.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.