22-08-2013, 18:21 PM
(19-08-2013, 21:14 PM)meli666 Kirjutas:(18-08-2013, 23:15 PM)phyl Kirjutas: Surve aste võib tõesti olla 10.5 aga kompressiooni peaks ikka välja mõõtma 13-16 bar-i. Alla 12 bari peaks vabalthingav bensukas olema kohvi pill. (jutt käib siis 85+ aasta masinatest)
Kui juurde pääs autodata-se, siis sealt saab kohe teada palju sellel 55kw 1.6 olema peaks.
Mina saan siit Haynesi manuaalist nii aru. Surveaste on sellel mootoril 9,0 Bar. Ja kompressioon võrdne 7-ga või sellest suurem. http://audi.service-bg.com/Articles/Hayn...2dcdf2.pdf
13-16 Bar ilmselt ei ole sellel mootoril kompressioon ka mitte uuest peast.
Tegu ei ole mitte 1,6 mootoriga vaid 1,8 55 Kw. See 1,6-ne on 51 Kw. See viimane on juba tunduvalt keerukama toiteseadmega- nn ajuga karburaator. Monopritse eellane.
Nagu ma eelnevalt mainisin, siis fakti pidi üle kontollima - minu arvud pärinevad üldisest bensumootorite maailmast.
Aga praktilisest kogemusest võin öelda, et kõik Vag grupi mootorid mis ma olen lahti võtnud (jutt käib siis 8V mootoritest), kõik tahavad hirmsat moodi saada plokikaane remonti. On siis kellapeal 200K või 500K.
Ja kui remontimata mootoril mõõdetakse 11 bar-i välja, siis peale plokikaane remonti arvatavasti mõõdab 12-13 välja.
Tegelikult on võimalik seda testida, kas rõngad on läbi või klapid ei pea.
Mõõtke kuivalt kompressioonid ära, ja siis laske süstlaga nii 20ml õli silindrisse - ja mõõtke uuesti. Kui näit paraneb, siis rõngad on kulunud, kui ei siis kas klapid ei pea või on mootor tihe (see viimane variant kehtib siis, kui mõõdetakse alati välja tehase poolt määratud maksimum kompressiooni näit)
Come to the dark side, we have cookies!