22-08-2013, 22:18 PM
(22-08-2013, 19:36 PM)meli666 Kirjutas:(22-08-2013, 18:21 PM)phyl Kirjutas: Aga praktilisest kogemusest võin öelda, et kõik Vag grupi mootorid mis ma olen lahti võtnud (jutt käib siis 8V mootoritest), kõik tahavad hirmsat moodi saada plokikaane remonti. On siis kellapeal 200K või 500K.
Mis see siis nõrgaks kohaks plokikaanel on? Praod vist on rohkem diiselmootorite teema. Juhtpuksid?
Üle kahe aasta tagasi sai tegelikult klapisääretihendid ära vahetatud. Muidu viskas käivitades summutist suitsu. Nüüd seda probleemi ei ole.
Siis ka üks targem mees rääkis, et ega sul kauaks neid uusi klapisääretihendeid ei jätku. Et enamusel on juhtpuksid nii läbi, et kulutab siis uued tihendid ruttu ära.
Eks ma huvi pärast proovin selle õlitesti ka ära.
Ise olen veel sellisest testimisest kuulnud. Et küünla ava kaudu laseb suruõhu sisse. Ja siis kuulab, kust kohiseb. Kui kollektorist, siis klapid, kui õlivalamispunni avast, siis rõngad.
Targem mees on õigust kõnelenud, veel on probleemiks juhtpuksi kulumisele ka klapipesa tööpinna laiaks kulumine ja klapisääre tihendid on elementaarne kulu. Osasid vahetades, soovitan soojalt kasutada kallimaid, kuna odavamad jubinad (klapisääre tihendid, juhtpuksid) lihtsalt ei kesta.
Teoorias see õhuga testimine peaks toimima, aga praktikas kohisevad ka tehasest välja veerenud masinate rõngad. (selle asja nimi ongi karterituul - mis on kõigil masinatel olemas, vanadel lihtsalt suurem)
Teine asi on nukkvõlli asendi paika keeramine, ja see, et kus asendis on kolb - kas täiesti üleval, või täiesti all (olenevalt mootoritest on osadel masinatel mõlemas asendis klapid kinni) - emba kumba kohapeal on rõngad tüki maad tihedamad kui keskel.
Ühesõnaga see õhuga testimine on selline äärmuse otsimine või ulli jutu ajamine. Selle testiga saab teada, kas rõngad on sodiks, või klapp on kõver - ülejäänud andmed on kasutud mootori hingeelu diagnoosimisest.
Come to the dark side, we have cookies!