23-08-2013, 08:51 AM
(23-08-2013, 06:35 AM)maitus Kirjutas: Kui selgub, et peakaitse 16 A välja ei anna, siis oleks juba õigus EE-lt nõuda peakaitsme vahetust...Kuule, mees, kui sul on seuke..vana sisuga kast veel seinal tolknemas, siis sina tee nii:
Kui sul lepingut ei ole, siis tee faktidega kiri EE kontorisse ja kurda oma rasket olukorda. Faktideks nimetame siis :
Nõrka voolu, voolukõikumisi, katkestusi, sagedasi peakaitsme väljalülitusi, mis rikuvad kodutehnikat, kastist tulevat kärsahaisu ... Aga tee kirjalikult. Suuline värk ei tule kõne alla. Kirjalikule asjale peavad nad reageerima ja sulle vastama. Lepingu puudumisest aga sina ei kõssagi. Kui küsitakse lepingut või midagi sellesarnast, siis sina ei tea sellest midagi, ema kunagi vahest tegi, aga krt teab, kus see on, kaduma läind...
EE peab sulle paigaldama korraliku liitumiskilbi koos voolumõõtja ja muu sinna juurdekuuluvaga. Selle eest raha nad ei küsi, sest selle nad peavad tagama...lepingu kohaselt.
Kui sa nii ei tee, siis sul seal ei muutu sittagi. Kui sul on see peakaitsme vahetamine nii lihtne, siis viruta sinna niikauaks uus automaatkork sisse ja asi vossem! Neid liikus ka suuremaid, kui 6A...
Muuseas, ma ehitasin oma peakilbi mingi kuus aastat tagasi ringi, täiesti ise, põhjuseks oligi seesama krd kärsahais. Põhjuseks kehvad ühendusjuhtmed peakaitsme ja voolumõõtja vahel. Kolm aastat tagasi tegin kirja EE-le, asi võeti töösse - projekteeriti uus alajaam, lubasin selle paigaldada oma maa peale, õhuliin võeti maha, paigaldati maakaabel ja uued liitumiskilbid. Nüüd lõpuks saan keevitada ka nii, et ei pea arvuteid välja lülitama, panin tööruumi toite ainult teise faasi peale (mu keevitused kah 1-faasilised) . Kui ma oleks kuss istunud siis poleks me saanud hiirepiuksugi.