27-09-2013, 10:45 AM
(27-09-2013, 00:01 AM)denis23 Kirjutas: Mehed, mis imelooma ma ostsin?
Mul on kampaania, kus erinevatele sõidukitele paigaldatakse turvavööd, ning oli kiirkorras vaja n.n. kinnitusvahendeid, selleks sai ka OSTA-st üks uus komplekt ostetud.
Aga enne kui ma kääiridega kallale lähen - kas oskab keegi öelda, mis Liiduvabariigi inseneride looming see on, ning millises Nõuka autotööstuse autodes see leidus:
https://www.osta.ee/index.php?fuseaction...d=46005914
Mäletan, et sellise lukuga turvavööd said poest osta ja ise autole paigaldada. Nimelt tuli 1972-74 vist selline seadus, mis nõudis vist, et alates sellest 71. aastast toodetud sõiduautodel peavad olema esiistmetel turvavööd.
Selgituseks. Meie perre tuli M-408 kandiliste tuledega 1970(sellel ei nõtud ja tänasepäevani ei ole turvavöid ja keegi ei kobise). Tädi sai samasuguse M-408 1972a. Vot ja sellele mosule nõuti paar aastat hiljem turvavööde paigaldamist. Ja ostetigi siis autopoest eellpool jutuks olnud turvavööd, ainult sellise vahega, värvuselt olid rihmad valged.
denis23 komplektil on puudu alumised kinnitusklambrid. Need kujutasid endast umbes 30-35cm pikkust, 6 või 8mm tsingitud traati, mille ühes otsas oli suurem silmus rihmaluku kinnitamiseks ja teises otsas väiksem millest käis läbi kinnituspolt.