06-10-2013, 23:41 PM
(06-10-2013, 22:35 PM)Marko Kirjutas: Pigi on "sula" ka miinuskraadide juures, tegemist amorfse ainega, millel kindlat sulamistemperatuuri ei ole. Arvestatav voolamine tekib muidugi toatemperatuurist tükk maad kõrgemal.Kuskil on lausa katseks pandud üles kamakas pigi ja see tilgub seal 1 tilk rohkem kui saja aasta kohta. Eelmist tilka ei õnnestunud pealt näha aga nüüd on see asi varustatud kaameratega ja ehk läheb õnneks
Tegelikult sa võisid praegu ju lahenduse pakkuda poolkogemata, kuumaõhupüstol võib olla antud probleemi lahendamisel suureks abiks.
.Ma pidasingi ikka rohkem silmas seda, et see pigi peaks ju kõrgemal temperatuuril vedelaks minema ja kuum surve all aur lööb selle pigi ka kohapealt minema. Ma tean, et kullaseppadel on sellised väikesed aurugeneraatorid millega nad metalle puhastavad. Ühte natuke suuremat olen näinud ka Orissaare militaarmuuseumis. Ma arvan, et sellega aetakse seal ka kahurimääret eksponaatidelt maha. Kui huvi, siis ma võin selle härra numbri anda kes selle asjaga seal tegeleb, ta jagaks kindlasti hea meelega kogemusi