14-10-2013, 21:36 PM
(15-07-2013, 22:48 PM)TheShadow49 Kirjutas: Sai muretsetud selline isend siis. Kas siin on mõni spetsialist, kes suudab välimiku järgi tuvastada masina väljalaske aasta(vahemiku)? Masina enda birka küll olemas kuid üle värvitud ja seetöttu loetamatu.
Kas on veel võimalike kohti kus võiks antud isendi tunnilugeja ajam olla? Pildilt on näha, et õli kallamise toru külg on sile ja selle kohapeale seda panna ei saa. Tegemist on variandiga millel on armatuurlauas tunnilugejaga tahhomeeter, mis küll hetkel puudub, niiet kuskilt peaks olema ka koht tunnilugeja trossile.
Pildid asuvad siin: http://album.ee/node/28152203/50331501
See masin tundub minule küll täieliku "juppidest kokkukorjatud masinana"
1)Generaator vale (peaks olema välise pingeregulaatoriga)
2)Jagaja alt toru vale nurga all ilma kabiinita variandi kohta.
3)Tunnilugeja (õli sissevalamis koht) -- sellist detaili näen mina esimest korda t25a küljes. (ja olen neid masinaid hea tuhatkond vaadelnud aastatega) Kindlasti peab sellel mudelil olema tunnilugeja veel mootori küljes. Ukrainlastel aga millegipärast on 99% masinatest tunnilugeja armatuuris ja mootori küljes kaks jämepuhastusfiltrit.
Sinu masinal õli sisse valamis koht kindlasti vahetatud -detail hoopis teist värvi ka ju.
4) summuti on pärit enne 1978a - Arvatavasti ka mootor. (vaata kas summuti taga on summuti jala kronstein ehk mootoriplokil 3x m10 poldiava.
Sellel masinal kindlasti peab olema üles minev summuti.
5) Esimesed poritiibadel oleval gabariit-suunatule kronsteinid imelikud - ka pole varem kohanud keevitatuna neid - tavaliselt tagant 2x m10 poldiga kinnituvad. (võimalik et ma ei näe õigesti tihendit lihtsalt mistõttu kuju imelik)
6) iste on sellel masinal kindlasti vale. Peaks olema vanatüübi kõrge seljatoega iste külgedel peaks olema mõlemal pool toru ja padjad.
7) armatuur jällegi vihjab et tegu kabiiniga - sõrestikuga masina järgi. (küljepeal olevad augud reedavad selle, kuna kabiinil/sõrestikul tuled akukasti kõrval) Kuid armatuur tundub kahtlaselt vahetatud olevat - värv teist karva.
8) käsipiduri kangvale peaks olema kindlasti vanemat tüüpi. Ei ole lukistiga variant. Samas pedaalide lukk peaks all olema.
9) Mootori kohapealt samas huvitav on veel kooslus lühike summuti ja uuem tüüp gene + uuem tüüp ventilaator - Need kolm asja ei tohiks üldse koos olla.
Kui sul oleksid lühikesed käigukangid, ütleksin ma et keegi tark pani uuema tüübi (alates 1981a) poritiivad ja kapoti külge. Teine variant on, et vahetati remondi käigus ka käigukangid. (1970ndate masinatel on käigukangid 10cm lühemad ja sirged, pikad kangid tulid vaid 1979 aastal)
Seega Su masina aastaarv.
Mootorit pakuks 1970date keskpaik. Plekid ausalt ei tea, kuid kindlasti ühed esimesed võimalik et esimene partii 1978a lõpp. Käigukast 1979a,
t25a tuli välja muidu nii:
madalad poritiivad, alla summuti ja lühike armatuur, vana roolikarp 1972-1976
madalad poritiivad, alla summuti ja pikk armatuur.vana roolikarp 1977-1978a algus
madalad poritiivad, üles summuti ja pikk armatuur. 1978a
Kõrged poritiivad, summuti üles ja pikk armatuur, uus roolikarp ilma pronksteota. 1979a
Ise nimetan kõiki neid 4 mudelit harkovi mudeli edasi aretuseks. Põhi on neil mudelitel kõik sama.
1980 muutus iste, muutus käigukast (nii korpus kui kaas, kui käigu fiksaatorite ehitus)
Seega ühist aastaarvu raske määratleda. Teine küsimus on ka see, mis on dokkides või pirkas. Palju masinaid said üldse paberid kapitalis nii, et vana numbrid kolisid uuele. Või 90ndate algul võeti arvele siis kui jumal juhatas ja omanik aastaarvuks arvas.
Aasta arv on muidu veel süütelukul (tagant vaadates, jagaja pirkal). Lisaks veel mitmel elektri jubinal aastaarvud peal. Kuid mina küll ei julgeks ühtegi numbrit sellel masinal "õigeks aastaarvuks pidada" kuna kooslus on väga "jupidest kokkulaotud masina järgi lõhnav"
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.